Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
19.05.2011
Mladi planinci na Jelenku
 

V soboto 26.3.2011 se je 42 mladih planincev odpravilo na pohod na Jelenk nad Spodnjo Idrijo. Na izhodišču smo se ozrli naokoli in videli da se vsi vrhovi v okolici strmo dvigajo nad dolino. Kmalu smo to tudi okusili, saj pot nikakor ni hotela postati položnejša. A je z vsakim korakom višje razgled na Idrijsko-Cerkljansko hribovje postajal mogočnejši in pokrajina lepša in zanimivejša. Na začetku skozi gozd, nato pa čez travnike in pašnike mimo visokogorskih kmetij z mogočnimi kozolci. Na tretjini poti proti vrhu je šlo nekaj starejših osnovnošolcev z dvema vodnikoma po zahtevnejši poti, ostali pa smo nadaljevali po lažji. Na kmetiji, od koder sta obe skupini nadaljevali pot naprej skupaj, smo imeli krajši postanek ter srečanje z domačinom, ki nam je ponudil čaj. Toplo in sončno vreme nas je spremljalo vse do vrha. Na njem pa čudovita travnata planota. Vsakdo si je lahko izbral svoj prostor, kjer si je privoščil malico na mehki travi. Otroci so si za malico vzeli malo časa, saj je sledilo odkrivanje okolice travnika in lovljenje, ki sta ga spremljala vriskanje in smeh. Igranje in lovljenje bi se nadaljevalo lahko do večera, če nebi vodniki opozorili otrok, da je potrebno sestopiti še v dolino in se pravočasno pripeljati do Vrhnike. Po novici, da je igre konec, so se otroci malo nakremžili, a je nezadovoljstvo kmalu minilo, saj je hojo proti Spodnji Idriji spremljalo nekaj petja, kjer uglašenost ni bila najpomembnejša. Do avtobusa smo prišli vidno utrujeni, tako da je vožnja do Vrhnike potekala v tišini in kinkanju. Na koncu pa veselo snidenje s starši. Se vidimo na naslednjem izletu.

Slike iz izleta!

Tomaž Stržinar

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008