Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
10.03.2011
Mladinci z vlakom v Divaški jami

Mladi planinci smo se v soboto 15. januarja odpravili na izlet v Divaško jamo. 105 udeležencev se je zjutraj zbralo na železniški postaji Verd, od koder smo se z vlakom odpeljali do Divače. Za tiste, ki so se prvič peljali z vlakom je bilo vse novo in so z zanimanjem opazovali vse okoli sebe. V kupeju so punce priredile manjšo plesno zabavo, nekateri pa so iz nahrbtnikov potegnili malico in malo prigriznili. Z železniške postaje v Divači smo krenili proti Divaški jami po poteh Divaškega krasa. Pot je opremljena z različnimi informacijskimi tablami, na katerih so opisane razne naravne znamenitosti. Že takoj na začetku poti smo bili priča čudovitemu pogledu na jamo udornico. Ob poti smo videli tudi veliko značilnih drevesnih vrst značilnih za Kras.

Ko smo prišli pred jamo smo se razdelili v dve skupini in tako je šla vsaka skupina posebej na ogled jame pod vodstvom jamarja iz Jamarskega kluba Divača. V njej smo bili priča bogati opremljenosti z raznimi naravnimi pojavi, ki jih ponuja Kraško podzemlje. Velike dvorane, mogočni stalaktiti, stalagmiti in stebri, zavese in tudi majhni ledeni kapniki. Po enournem ogledu jame smo imeli na travniku pred jamo čas za malico, kramljanje in razposajeno igranje. Po vrnitvi na železniško postajo v Divači smo si ogledali starinsko parno lokomotivo, nato pa na vlak in ponovno uživanje v vožnji do postaje na Verdu. Od tu pa peš do šole in veselo snidenje s starši.

Fotografije!!!

Tomaž Stržinar

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Društvena pisarna še vedno ...
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...
Koča na planini zaprta
Društvena pisarna zaprta
Sončki na Sveti planini

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008