Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
15.12.2010
Sivka, 20.11.2010
 

V soboto 20.11.2010 smo se mladi planinci, prvič brez staršev to leto, odpravili na Sivko. V hladnem jutru smo se zbrali pred OŠ Ivana Cankarja in se z dvema avtobusoma odpravili proti našemu izhodišču Žirem. Tu smo izstopili iz toplega avtobusa in po nekaj 100 metrih asfalta po gozdni poti zagrizli v hrib. Kaj kmalu nam je postalo vroče in že smo naredili prvi postanek, da smo se narahlo osvežili z vodo ali sokom ter slekli najtoplejša oblačila. Kmalu smo izpod krošenj zagledali sleme do katerega smo morali priti. Kaj hitro smo mimo ene od kmetij prišli do vrha slemena, kjer nas je čakal naš prvi toda ne glavni cilj Mrzli vrh. Prav zaradi mraza smo kaj hitro pobrali šila in kopita proti našemu cilju Sivki. Že po 15 min hoda smo prišli na cilj. Vendar to ni bil nek goli vrh, kot je to ponavadi v hribih, ampak je bil vrh popolnoma poraščen z iglastim gozdom, ki je otroke bojda spominjal na gozd iz filma o Harryu Potterju. Tu smo pomalicali kar na prostem, kajti na tem vrhu ni bilo koče. Oblekli smo vsa oblačila ker je bilo zelo mraz in kaj kmalu smo se odpravili nazaj proti dolini. Ustavili smo se na domačiji na Mrzlem vrhu kjer smo dobili žig ter se po pašnikih mimo kravic odpravili proti kmetiji, kjer so snemali znano resničnostno oddajo na osamljeni kmetiji z znanimi slovenskimi osebnostmi in jo predvajali na eni izmed komercialnih televizij. Po ogledu male kmetije in kajže poleg nje smo se po isti poti odpravili proti avtobusu. Med potjo se je prikazalo tudi sonce tako da smo na poti v dolino na nasprotni strani doline lahko opazovali čredo damjakov, ki se je mirno pasla in mulila travico. Živali zjutraj nismo videli, kajti dolino je zjutraj zapolnjevala gosta megla. Po uri in pol hoje smo prišli do obeh avtobusov in se počasi rahlo utrujeni vrnili na Vrhniko. Bili smo kakšno urico prezgodnji tako, da smo že med vožnjo proti domu poklicali starše, da so otroke pričakali pred šolo na Vrhniki. Tako je minil še en lep izlet na hladno soboto, kljub temu pa nas je 77 planincev gotovo močno uživalo.

 Povezava do fotogalerije!

Lep planinski pozdrav

Janez Krašovec

 

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008