Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
03.03.2010
Vtisi iz izleta v neznano
 

Zadnji izlet v letošnjem letu nam je v soboto 12.12. 2009 postregel z mrzlim jutrom. Malo smo pogledovali v nebo, kajti bilo je oblačno in tudi nekaj malega padavin je bilo napovedanih. Prav zaradi take napovedi je bilo tudi nekaj manj udeležencev na izletu kot je bilo prijavljenih. 49 udeležencev se nas je odpravilo proti Ljubljani. Cesta nas je vodila po stari cesti proti Gorenjski, mimo Mednega v Medvode, kjer smo zavili z glavne ceste proti našemu izhodišču, vasi Topol. Vas je poznana kot izletniška točka Ljubljančanov, vendar ne pod imenom Topol temveč pod imenom Katarina nad Ljubljano. Ko smo prispeli v vas nas je avtobus odložil na velikem parkirišču, kjer je stala tudi informacijska tabla. Na tabli so bile izrisane vse sosednje vzpetine. Otroci so si tablo z zanimanjem ogledali, kajti na avtobusu so na listke napisali naš cilj. Šlo je za igrico znanja z glavno nagrado veliko čokolado, ki si jo je vsak želel. Otroci niso vedeli kam odhajamo, kajti na prijavnici je pisalo da je to izlet v neznano. Iz Katarine smo se po markirani poti odpravili proti... Pot je potekala večinoma po gozdu, ko smo se vzpenjali je bilo tudi vse več snega. Po dveh urah lahke hoje smo končno prišli do ravninice pod vrhom. Tu smo oblekli kape in rokavice, saj nas je zaradi mraza in rahlega vetra precej zeblo. Vsak je pojedel svojo malico in po skupinah sme se odpravili na vrh. Tu smo v knjižice vtisnili žig, se poslikali in odpravili po drugi poti nazaj v dolino. Pot je bila na začetku precej strma, kasneje pa nas je peljala po travnikih mimo radovednih konj in kozic proti Polhovem Gradcu. Malo bolj zgodaj kot ponavadi smo prišli nazaj na Vrhniko, kjer so otroci skočili v objem staršev. Bil je lep izlet in upam da se vidimo v lepem številu tudi na naslednjem izletu.

Lep pozdrav Krokar

...aja naš cilj je bila Grmada (898m).

Fotogalerija!

 

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008