Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
05.03.2010
Mladi prehodili Sabotin
 

V soboto 23. 01. 2010 smo se zbrali pred Osnovno šolo Ivana Cankarja na Vrhniki in nestrpno pričakovali odhod proti Novi Gorici. Ko se nas je vseh 80 planincev natrpalo v avtobusa smo se peljali proti Primorski. Med vožnjo so vodniki povedali kar nekaj več stvari o našem izletu.

Ko smo prišli do vznožja 609 metrov visoke gore smo se pripravili in začeli hojo po manjših stopnicah, nato pa naprej po kamenju in koreninah. Vzpenjali smo se po južni poti in si malo pod vrhom privoščili malo daljši počitek. Nato smo pot nadaljevali na greben kjer se nahajajo ruševine cerkve sv. Valentina in samostana. Ko smo hodili naprej mimo ruševin, nato pa še nekaj časa po grebenu, mimo mejnikov smo prišli do vrha našega cilja. Na vrhu je postavljena smerna tabla vrhov. Imeli smo tako lepo vreme, da se je videlo od Ratitovca pa do Kanina. Po zasluženem počitku na soncu in razgledih na sv. Goro nasproti in reko Sočo pod nami smo se odpravili naprej. Nadaljevali smo pot in se začeli spuščati dokler nismo prišli do koče. Ta je obenem tudi manjši muzej 1. svetovne vojne in vojne za Slovenijo. Pred kočo nas je čakal prijazen gospod, ki nas je popeljal v muzej in nam v sobi z ostanki iz 1. svetovne vojne povedal veliko stvari. Zanimivo je bilo poslušati kako so potekale bitke in da je bila na tem območju Soška fronta. Razstavljeno je bilo veliko granat, bomb in drugega orožja. V drugi sobi pa so bile razstavljene stvari iz vojne za Slovenijo. Tudi tam smo izvedeli veliko novih stvari. Kmalu zatem smo se odpravili v muzej na prostem in sicer v zelo dolge vojaške rove - kaverne. Notri je bilo precej temačno, zato je bilo idealno za strašenje…  BUU! Bilo je veliko strelnih lin, po večini pa so bile tu topovske kaverne iz katerih so s topovi streljali na Avstro-Ogrske  položaje. Od tu smo se poslovili od našega prijaznega vodiča in se po severni poti spustili v dolino do reke Soče in ob železniški progi nadaljevali pot do Solkanskega železniškega mosta, ki ima največji kamniti lok na svetu. Ko smo se preko cestnega mostu čez reko Sočo, vračali na avtobus so nekateri imeli priložnost videti potapljača, ko se je dvigal na površje iz mrzle reke Soče.

Na poti domov smo se pogovarjali o izletu, si ogledovali slike ki smo jih posneli nekateri pa so tudi malo zadremali. Domov smo se vrnili prijetno utrujeni in polni novih dogodivščin in vtisov.

Nejc Suhadolnik

Še Klik do fotogalerije! 

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008