Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
17.01.2009
Mladi planinci prehodili dolino Glinščice
 

Tretji šolski izlet, tokrat namenjen tudi staršem, se je zgodil 20. 12. 2008. Megleno jutro na Vrhniki ni obetalo veliko, vendar pa se je že takoj za postojnskimi vrati začelo kazati kako lep dan nas čaka. Tokratni izlet je potekal nekoliko drugače namesto vzpona v višave je naš cilj predstavljala koča do katere smo se spustili na le 60m nad morsko gladino!

Obiskali smo slikovito dolino Glinščice (Val Rosandra), ki jo je oblikovala reka Glinščica, le-ta izvira pri Kozini in se po 2,5 km izliva v Tržaški zaliv. Pot smo začeli tik za bivšim obmejnim prehodom Krvavi potok v vasici Peski. Sprva smo si pot utirali po desnem robu kanjona Glinščice, kar nam je omogočalo, da smo si dodobra napasli oči nad slikovito dolino Glinščice, Trstom in kraško pokrajino, ki nas je obdajala. Spustili smo se nižje, se vmes ustavili še na dveh razglediščih nato pa nadaljevali proti dnu doline, kjer nas je čakala koča Emilia Comicija. Po otroškem proučevanju hidroloških lastnosti Glinščice od blizu je sledil povratek po levem bregu mimo ostankov rimskega akvadukta, cerkvice Sv. Marije na Pečeh, in 30 metrskega slapu, ki je bil po obilnem deževju v preteklih dneh še posebej mogočen. Zadnji del izleta je potekal po nekoč železniški progi, ki je povezovala Istro s Trstom, zdaj pa urejeni poti, namenjeni predvsem za rekreacijo Tržačanov. Polni vtisov nekoliko drugačnega planinskega izleta smo posedli po avtobusu, ki nas je pričakal v vasi Draga in se odpeljali nazaj v megleno Vrhniko.

Naslednji mesec pa sledi spet nekaj zanimivega ogled kraške jame, zato pripravite čelke da bomo skupaj odkrivali lepote kraškega podzemlja! Se vidimo;)

Fotografije iz izleta!

Belka

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Vabilo na planinski pohod
Pohod po okolici Vrhnike – ...
Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike
Tudi Zimzeleni po okoliških ...
Veseli triglavci po Logaški ...
Veseli Triglavci vabijo na Bl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008