Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
03.12.2007
Mladi planinci na Šilentaboru!
 

           Planinski izlet Šilentabor (17.11.2007)

»Kam gremo??« so se spraševali otroci ki so se tokrat prijavili na planinski izlet. Kar 49 jih je bilo. Šli smo na Šilentabor. »Kje pa je to, je to v Sloveniji??« je bilo že naslednje vprašanje. Otrokom smo razložili da je to hrib nad Pivko. Kmalu se jim je posvetilo, da je pravzaprav ta hrib zelo blizu nas. Naš izlet smo začeli v Pivki, kjer nas je pričakalo zelo vetrovno in mrzlo vreme. Tudi kakšna snežinka se je prikradla vmes. Toda nismo takoj zagrizli v hrib ampak smo si najprej ogledali muzej v Pivki in sicer muzej vojaške zgodovine. Ogledali smo si tanke, vojaška vozila ter se naučili nekaj o nastanku prvih tankov ter nekaj malega tudi o nekajdnevni vojni na slovenskih tleh leta 91. Čas na toplem je kaj hitro minil, ko smo se odpravili v mrzlo vreme proti našemu cilju. Pot nas je vodila malo po gozdu, malo pa gori doli po travnikih po katerih je pihal zelo mrzel veter. Kljub hoji se je bilo težko ogreti kajti prepihalo nas je res močno. Nismo se veliko ustavljali, zaradi mraza. Ustavili smo se šele po uri hoje in sicer pri starih italijanskih utrdbah na Primožu. Tu je bilo končno nekaj zavetje kjer smo lahko pojedli malico. Šli smo še malo naokoli,vodnik Roman pa nam je povedal še nekaj o tej znamenitosti iz zgodovine znane kot poveljniška utrdba Rapaljske meje. Odpravili smo se naprej proti cilju, pot je bila prijetna tudi veter in mraz sta postala znosnejša in prijaznejša do mladih planincev. Kmalu smo dospeli do ograje ki je označevala vojaško območje, hodili smo ob njej videli smo nekaj vojakov, ter kmalu dospeli do odcepa za Šilentabor. Zagrizli smo v hrib ampak nismo prišli daleč, kajti vojaki so nas opozorili da tu lomasti medo in da so ga le nekaj časa nazaj opazili tu gori. Tako smo jo ubrali nazaj ter šli raje naokoli, držali smo se malo bolj skupaj in bili malo bol glasni! Medota nismo srečali, otrokom pa so veselje delale zaledenele luže, malo so se dričali po njih, malo pa so razbijali led, seveda je eden mlajših tudi »zamočil«. Pač tudi take stvari se dogajajo. Hodili smo mirno po travnikih, ko smo prispeli do vasice Šilentabor , kjer nas je spet pričakal leden veter. Hitro smo natisnili žig v naše planinske knjižice, ter jo mimo čudovite cerkve Svetega Martina mahnili proti Zagorju. Tu nas je že čakal avtobus. V avtobusu smo se pogreli,ter po prijetni hoji malo zadremali. Vsi smo srečni, rahlo premraženi prispeli domov.

Fotografije si pa lahko pogledate v naši fotogaleriji! KLIK

Lep planinski pozdrav Krokar!!!

Se vidimo kmalu!!

PS: : Hvala staršem da ste v »večini« otrokom pustili, da so SAMI odkrivali čudesa gorske narave! Le tako naprej!

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Vabilo na planinski pohod
Pohod po okolici Vrhnike – ...
Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike
Tudi Zimzeleni po okoliških ...
Veseli triglavci po Logaški ...
Veseli Triglavci vabijo na Bl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008