Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
08.06.2013
Dvodnevni izlet na Nanos (1240 m.n.m.)
 

Tako kot že nekaj let, bo letošnji zadnji izlet v šolskem letu dvodnevni. Med letom ste nabirali kondicijo in izkušnje, da vam dvodnevna hoja po hribih ne bo delala težav in vam bo v pravo zadovoljstvo in veselje.

Ker je bila letošnja zima radodarna s snegom, se bomo odpravili na Primorsko. Prehodili bomo lepo kraško planoto, ki ločuje celinski del Slovenije od Primorja – NANOS. Odhod bo tako kot ponavadi, v soboto (15.6.2013) ob 8.00 uri. Z avtobusom se bomo peljali do vasi Podnanos, ki bo naše izhodišče. Od tu naprej pa bomo dva dni z gojzarji in nahrbtnikom na rami odkrivali Nanoško planoto.

 Prvi dan bomo šli mimo turistične kmetije Abram in po grebenu do vrha Nanosa – Pleša. Tam stoji koča v kateri bomo prespali, večerjali, spoznavali nove planinske veščine (vozlanje, orientacija ...), imeli družabne igre in se fino imeli. Drugi dan po zajtrku bomo nadaljevali pohod do Predjamskega gradu. Prvi dan bomo hodili vse skupaj 5 – 6 ur. Drugi da pa 4 – 5 ur.

Drugi dan na nas avtobus pobere pri gradu in nas popelje na pico in sok v Postojno. Na Vrhniko pridemo v nedeljo popoldne, okoli 17 ure. Natančen čas prihoda bomo sporočili v soboto.

Cena izleta je 28 € in vključuje: prevoz, spanje, polpenzion v koči (večerja in zajtrk), neomejeno čaja v koči, pizzo in sok v Postojni.

Otrok mora imeti obvezno plačano članarino za leto 2013. Poravna jo lahko v sredo med 19 in 20 uro v pisarni Planinskega društva Vrhnika, Tržaška 11, Vrhnika (nad trgovino Mana).

V četrtek (13.6.2013) zvečer boste po elektronski pošti obveščeni, kaj vse bo otrok potreboval na pohodu.

Planinski krožek bo v petek 14. 6. 2013 na OŠ I. Cankar (Tržaška c.) ob 14.00 uri (učil. 204) za učence 3. razreda in ob 15.00 uri na OŠ I. Cankar (Lošca) v učil. 105 za učence od 4. razreda dalje.

Planinski krožek za učence OŠ Log-Dragomer pa bo v četrtek, 13. 6. 2013 od 13.15 do 13.45 ure v učil. 4.b na OŠ Log-Dragomer.

Izpolnjeno prijavnico oddaj do četrtka, 13.6.2013:

Učenci OŠ Ivana Cankarja:

  •  3. razred: gospe Marinki Švigelj, tajnici na razredni stopnji
  • 4., 5., 6., 7., 8., 9. razred: gospe Jani Novak, tajnici na predmetni stopnji

Učenci OŠ Antona Martina Slomška

  • v tajništvo gospe Barbari Širok

Učenci OŠ Bevke: gospe Romani Jemec Opeka

Učenci OŠ Log-Dragomer: gospe Janji Zadnikar

Izpolnjeno prijavnico lahko skeniraš in jo pošlješ na društveni elektronski naslov: pdvrhnika@gmail.com

Informacije tudi na www.pd-vrhnika.si ali  pdvrhnika@gmail.com 

Planinski pozdrav !

 

 
  prijavnica_tabor_Log_pod_Mangartom_2014.pdf
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  V avgustu ne bo uradnih ur
Vabilo na planinski pohod
BLEGOŠ, 20. junij 2020
Vabilo na planinski pohod
Pohod po okolici Vrhnike – ...
Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008