Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
25.05.2012
Bavšica, 2. in 3. junij

Tako kot vsako leto, jo bomo tudi letos za zadnji izlet v šolskem letu popihali za dva dni. Letos smo si izbrali prav posebno kočo, Planinsko učno središče- PUS Bavšica. To je mesto, kjer se mi vodniki, mentorji, mladinski voditelji izobražujemo.

Dolina Bavšice se nahaja v Zahodnih Julijskih Alpah. Razprostira se od trdnjave Kluže, ki je le nekaj kilometrov oddaljena od Bovca, njen zatrep pa ne eni stran sega vse do vznožja Bavškega Grintavca. Na drugem koncu jo pa omejuje Loška stena, ki je ena izmed večjih ostenij v naših gorah, dolga je kar 7 kilometrov.

Ta izlet je dvodnevni, zato vam bomo tokrat v vabilu podali samo okvirni program. Natančni program in seznam kaj vse je potrebno imeti s seboj, boste dobili v četrtek v šoli pri svojih mentoricah oz. po elektronski pošti.

Odhod avtobusa bo v soboto, v jutranjih urah. Odpeljali sem bomo preko Idrije – Tolmina – Kobarida do Drežniških Raven. Od tam se bomo peš, mimo planine Zapleč in Zaprikraj podali na Krasji vrh (1773 m.n.m.), ki je navišji vrh gorskega grebena Polovnik. Vse skupaj bo prvi dan 4 – 5 ur hoje. Po sestopu se bomo odpeljali do Bavšice, kjer nas bo že čakala večerja v koči. Sledil bo družabni večer in priprava na turo za naslednji dan.

V nedeljo, po zajtrku v koči se bomo podali na kakšnega izmed bližnjih vrhov: planina Bala, planina Bukovec, Logje ... Vse skupaj bomo ta dan hodili 4 – 5 ur. Po turi nas čaka še kosilo v koči in odhod proti domu. Prihod na Vrhniko načrtujemo v popoldanskih urah.

Cena izleta je 25 € in vključuje prevoz, spanje, večerjo v soboto, zajtrk in kosilo v nedeljo, čaj pri vseh obrokih in organizacijo izleta. Otrok mora imeti s seboj malico za dva dni. Obvezno mora imeti otrok plačano članarino za leto 2012, ki jo lahko poravna v času uradnih ur Planinskega društva, ob sredah med 19 – 20 uro.

Izpolnjeno prijavnico oddaj do četrtka, 31. 5. 2012 spodaj naštetim.

Izlet bo v vsakem vremenu!

Učenci OŠ Ivan Cankar

  • 2. in3 razred gospe Marinki Švigelj, tajnici na razredni stopnji
  • 4. - 9.,razreda gospe Jani Novak, tajnici na predmetni stopnji

Učenci OŠ Antona Martina Slomška: v tajništvo gospe Barbari Širok

Učenci OŠ Bevke: gospe Romani Opeka

Učenci OŠ Log-Dragomer: gospe Janji Zadnikar

Informacije tudi na www.pd-vrhnika.si , pdvrhnika@gmail.com Planinski pozdrav!

 
  Trupejevo_poldne-vabilo.pdf
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  V avgustu ne bo uradnih ur
Vabilo na planinski pohod
BLEGOŠ, 20. junij 2020
Vabilo na planinski pohod
Pohod po okolici Vrhnike – ...
Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008