Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Seznam vodnikov
 Galerija slik
 Aktualno
 Izleti
 
 
 
   
  AKTUALNO
   
 
 
17.11.2010
PD Šmarje pri Jelšah na Planini
 

Kje vse se tkejo niti prijateljstva nam lepo pove obisk 29 planincev Planinskega društva Šmarje pri Jelšah, ki se je porodilo konec junija in v začetku julija letos v Bavšici na tečaju za Planinskega vodnika A kategorije. Sreč, takrat njihov pripravnik, sedaj že vodnik, in moja malenkost sva "skovala" ta pohod, ki smo ga opravili v nedeljo, 7. novembra 2010.

Iz sončne Štajerske so se podali v turobno, delno deževno Vrhniko, a vsi skupaj smo se držali reka: "cagav fant ..." in skupaj smo ugnali vreme ter prehodili celotno načrtovano pot.

Vodila nas je od vznožja Planine, mimo Kurena z ogledom cerkvice sv. Nikolaja, Lakančevega brezna, Ferranove buže, do vrha stolpa, ki nam je ponudil le razglede  po bližnji okolici in oddih smo si ob dobri joti in "nesramno" dobro gibanico privoščili v zavetišču na Planini. Dobro okrepčani smo pot nadaljevali na vrh Ulovke, mimo domovanja pokojnega predsednika dr. Drnovška, po "Poti obeh Janezov" vse do Lintverna.

Tu smo postali in slišali o delovanju tega naravnega čudesa, postavili smo se za skupinsko sliko in ne boste verjeli, za našo korajžno odločitev, da na pohod gremo, nas je Lintvern ob 14.18 presenetil in poplačal z "bruhanjem".  Koliko je Vršnčanov in Vrhničanov, ki tega pojava v življenju še niso doživeli, nap pa je pela duša in srce, da smo bili tega deležni. Vso pot do Starga malna naj je potok potrjeval, zakaj se imenuje Bela, saj je bil belo razpenjen ob našem mimohodu in ob prihodu v Star maln se je že popolnoma umiril, od tu dalje pa mirno tekel, dokler ga vase ni počrpal ta nenavadni kraški svet.

Srečno smo se vrnili do Štirne in si obljubili, da se na Planini še srečamo v letnem ali zimskem času, saj je toliko lepot, ki si jih nismo uspeli naužiti.

Celoten pohod je potekal pod mojim vodenjem, ob pomoči načelnice Vodniškega odseka PD Šmarje pri Jelšah,Mateje Grat, mojega sotrpina - vodnika Sreča in budnim očesom predsednika društva Franca Drobneta.

Ta stkana nit je postala izredno močna in v PD Šmarje pri Jelšah so z veseljem objavili svoje vtise v njihovi foto galeriji.

Besedilo: Milan Jerman  

Fotografije: arhiv Galerije PD Šmarje pri Jelšah

 
 
 
Untitled Document
 
  Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...
Koča na planini zaprta
Društvena pisarna zaprta
Sončki na Sveti planini
Veseli Triglavci na 2244 m vi...
Tudi Zimzeleni po Hmeljski poti
Barjani na Limbarski gori

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008