Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
Zgodovina
 Izleti
Galerija
Aktualno
 
 
 
15.11.2016
Martinov pohod po Prekmurju

Po programu Veselih Triglavcev je letos padla odločitev, da se namesto tradicionalnega Martinovega pohoda Litija – Čatež pridružimo pohodnikom na 17. tradicionalnem Martinovem pohodu Moravske Toplice.

Na deževno soboto smo se torej Veseli Triglavci in ostali ljubitelji pohodništva zbrali na že znanem zbirnem mestu ob 6. uri zjutraj. Tokrat smo zasedli skorajda cel avtobus, saj nas je vseh skupaj bilo 29. Z vmesnim postankom za prvo jutranjo kavo na počivališču Tepanje smo na cilj pred Terme Vivat v Moravskih Toplicah prispeli ob 9.30 uri, kjer so že bili zbrani pohodniki iz različnih koncev Slovenije. Vmes, ko smo se ogrevali s čajem, kuhanim vinom ter njihovimi domačimi dobrotami, nas je pozdravil župan mesta in nam zaželel prijeten pohod, čeprav je bil organizator primoran zaradi slabih vremenskih razmer le-tega delno skrajšati. V dežju, snegu in vetrovnem dnevu smo se nato pod vodstvom peš odpravili na pot po prekmurskih vasicah. Po asfaltni poti so nas koraki vodili do postojanke, kjer nas je ekipa domačinov pričakala z igranjem harmonike, postrežbo toplih napitkov in sladko slanih dobrot. Nato smo pot nadaljevali po makadamski, vremenu primerno blatni poti do cilja pod šotorom, kjer nas je pričakala topla malica – »bujta« repa ter zabavni program. Organizator je pozdravil vse udeležence pohoda, pri čemer se je izkazalo, da je bila naša skupina najštevilčnejša. Ker nas je veter prepihal do kosti, smo se zato v ritmu domačih pesmi zavrteli na plesišču. Sledilo je žrebanje nagrad, katere so v večjem številu, vključno z glavno nagrado, romale v roke naših pohodnikov. Prav tako smo bili prisotni krstu novega vina, pri katerem je sodeloval naš vodič Boris Rigler.

Ob 14.30 uri smo se odpravili v gostilno – vinoteko »Pri Lujzi«, ki se nahaja v Dobrovniku ob glavni cesti v bližini Bukovniškega jezera na okušanje raznih sort vina in domačega bezgovega soka. Vsekakor smo bili deležni tudi prave domače prekmurske gibanice, brez katere v tej pokrajini enostavno ne gre.

Kar dvakrat pa smo bili deležni pogostitve s strani naših pohodnikov, in sicer nam je vodja tokratnega pohoda Boris Rigler ob grižljajih najboljše sladice zaupal, da odhaja v zasluženi pokoj; pohodniku Martinu Gutniku pa smo ob godu nazdravili s kozarcem dobrega vina.

Ekipa Veselih Triglavcev Borisu želi v novi vlogi še veliko zdravja in prijetnih korakov, Martinu pa čestitamo za god in prihajajoči rojstni dan.

Okrog 17. ure smo se odpeljali proti domu, kamor smo s krajšim postankom prispeli v večernih urah.

Besedilo: Branka Gutnik

Fotografija: Marko Sečnik

 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
  Društvena pisarna še vedno ...
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...
Koča na planini zaprta
Društvena pisarna zaprta
Sončki na Sveti planini

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008