Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
Zgodovina
 Izleti
Galerija
Aktualno
 
 
 
16.12.2008
Veseli triglavci na pohodu iz Žiri na Vrhniko
 Planinci planinskega društva Vrhnika – sekcija veseli Triglavci smo izvedli zadnji pohod v letu 2008 iz Žirov na Vrhniko. Tokratni pohod se je začel v prestolnici hribovske obutve Žireh.  Že dolga leta je tradicija, da smo vrhniški planinci izvedli pohod v smeri Vrhnika – Goropeke, letos pa smo ga prehodili v obratni smeri. To je tudi ena izmed etap tradicionalnega pohoda Vrhnika – Triglav.

Tokratni vodnik,  stari maček Srečo,  nas je popeljal po mokri poti do planinskega doma na Goropekah (682 m), kjer smo si vzeli krajši počitek za jutranjo malico in topel čaj.

Po nočnem sneženju je bila pokrajina prekrita z 10 cm debelo snežno odejo, ki  je dajala prijetno  zimsko vzdušje in naš pohod smo nadaljevali proti Sv. Trem kraljem (884 m).V  meglo oviti vrhovi niso dajali velikega razgleda, a so nam male malenkosti ob poti pričarale lepoto zime. V koči pri Sv. Treh kraljih smo se pogreli z kuhanim vinom in čajem nato pa smo počasi krenili proti Smrekovcu in naprej proti Miznemu dolu.

Vmes smo se ustavili na domačiji znanih Vrhničanov Metke in  Jelka Orla, ki sta nas postregla s kuhanim vinom in vročim čajem. Na koncu nam je Jelko zaigral še na harmoniko in treba je bilo kreniti naprej.

Zadnji del naše poti smo nadaljevali po gozdni cesti proti Miznemu dolu, kjer domuje naš planinec Miro Šmigoc, ki nas je že čakal z krepčilno pijačo za žejo in premražene ude. V zavetišču na naši Planini sta nas že nestrpno čakala Mirko in Berto z dobro pašto in zakurjeno kmečko pečjo.

Po kar naporni hoji nam je hrana teknila kot že dolgo ne tako, da smo pojedli vsak po dve porciji.

Ker se je začelo temniti, pa tudi spolzka pot v dolino ni dopuščala daljšega posedanja na Planini smo se počasi odpravili proti domu. Za nami je bil prijeten dan brez padavin, ki so prejšnje dni dodobra namočila prehojeno pot, a mi smo dokazali, da se tudi v slabih pogojih da uživati v naravi in za leto 2009 vabimo tiste, ki želijo prijetne trenutke deliti z nami, da se nam pridružijo.

Na Vrhniki, 15. decembra 2008         Tekst in slike: Simon Zalar

 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
  Društvena pisarna še vedno ...
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...
Koča na planini zaprta
Društvena pisarna zaprta
Sončki na Sveti planini

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008