Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
Zgodovina
 Izleti
Galerija
Aktualno
 
 
 
25.08.2008
Veseli triglavci iz Vrbe (Avstrija) do Triglava
 

Letošnji večdnevni pohod smo sekcija Veseli triglavci člani Planinskega društva Vrhnika opravili skupaj s koroškimi Slovenci  iz Kostanj (Kőstenberg - Avstrija) na Triglav, ki ga je organiziral in vodil Janez Kavčič (Kocina). Pohoda se je udeležilo 16 pohodnikov.

Nekajletno poznanstvo z zamejskimi Slovenci iz najsevernejše vasi Kostanje, kjer še živijo koroški Slovenci in se nahaja med Vrbskim in Osojškim jezerom, je letos obrodilo skupen pohod od  Kostanj do Triglava.

V sredo 20. avgusta smo se odpeljali do vasi Kostanje k našemu gostitelju Christianu Zeihenu, kjer nas je prisrčno sprejel in pogostil.

Ob druženju z domačini so se nam pridružili  tudi člani okteta Raskovec in muzikanti z Vrhnike, z lepim kulturno – pevsko - glasbenim programom. Druženje se je nadaljevalo v vaški gostilni Glantsening, kjer se je pelo in plesalo.

Naslednje jutro smo se skupaj odpravili po severnem pobočju Karavank do Kepe (2193 m), od tam pa v Dovje, Kjer nas je čakal Janez (Kocina) z kombijem in  okrepčilom. Po devet urni hoji se nam je prilegla vožnja od Dovjega  do Aljaževega doma v Vratih. Noč v Vratih smo skupaj prebili z Lintverni, ki so se odpravljali na svoj pohod.

Zjutraj nas je pričakalo jasno nebo in obsijani Triglav, naš cilj, do katerega smo morali preliti kar nekaj potu. Pridružilo se nam je še nekaj planincev iz Vrhnike in smo jo skupaj  mahnili po Tominškovi poti proti domu Valentina Staniča (2332 m), kjer smo imeli krajši počitek. Pot smo nadaljevali do doma na Kredarici (2539 m), kjer smo se odpočili in počakali, da so se razkadile meglice okrog našega očaka.

Popoldan se je Triglav (2864 m) prikazal v svoji lepoti in mi smo se skupaj odpravili proti vrhu. Kot je že v navadi se je bilo med potjo potrebno izogibati skupinam, ki so se vračale iz vrha. Na vrhu smo imeli krajši obred krsta za dva, ki sta se prvič povzpela in sicer sta jih Herman in Ivo dobila po zadnji plati z štrikom, rabelj je bil Christian. Čakal nas je še hitri spust z vrha proti Kredarici , kjer smo ob večerji, druženju in klepetu počasi odhajali na počitek.

Naslednje jutro smo jo mahnili do Kovinarske koče v Krmi, kjer smo se še zadnjič z našimi rojaki iz zamejstva pozdravili in domenili, da se naslednje leto vidimo ob našem petintridesetem pohodu iz Vrhnike na Triglav.

Na koncu se moramo posebej zahvaliti Janezu Kavčiču za uspešno organizacijo in vodenje ter Christianu Zeichenu za gostoljubnost in pogostitev.

Celotno pot si lahko ogledate v Foto galeriji.

 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
  Društvena pisarna še vedno ...
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...
Koča na planini zaprta
Društvena pisarna zaprta
Sončki na Sveti planini

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008