Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
Zgodovina
 Izleti
Galerija
Aktualno
 
 
 
14.05.2019
Vrhniški pohod

Na praznično sobotno jutro, ko se Slovenci spominjamo ustanovitve osvobodilne fronte slovenskega naroda, je skupina Veselih Triglavcev organizirala že tradicionalni 25. vrhniški pohod. Udeleženci pohoda, 30 nas je bilo, smo se zbrali ob 7. uri zjutraj na Trgu Karla Grabeljška ter se mimo Betajnove in Storževega griča povzpeli do zavetišča Planina nad Vrhniko (733 m). Nato smo se spustili po strmi poti navzdol v smeri Starega malna in proti TV 17. Pred prečkanjem ceste Vrhnika - Logatec smo se okrepčali z malico, nato pa nas je pot vodila pod Ljubljanskim vrhom do Jerinovca (Ajdovski zid) vse do kurirske postaje, kjer so nam predstavniki Zveze borcev za vrednote NOB Vrhnika pripravili prijeten sprejem s čajem in sladkimi dobrotami.

Zaradi slabše vremenske napovedi z dežjem, ki nas je mimogrede na našem pohodu tudi za slabo urico dohitel, smo pot hitro nadaljevali navzdol mimo Dolgih talov po cesti Pokojišče – Vrhnika do Češnjice in se po bližnjici mimo Tisovca (brezno) spustili pod železniški most proge Ljubljana – Koper ter pod avtocesto Vrhnika – Postojna do stare žage v Verdu, kjer smo naš 6-urni pohod zaključili s toplo malico, ki sta jo pripravila Irena in Tine.

Med potjo pa je naša Marta poskrbela, da nikakor nismo ostali lačni, saj je poskrbela za sladko-slane dobrote, ki so nas še kako razveselile. Srečko in Jure pa sta skrbela, da naša grla niso ostala suha. Zato hvala vsem, ki ste na poti skrbeli za nas in hvala vsem udeležencem za prijetno druženje.

Se vidimo prihodnje leto …

Besedilo: Branka Gutnik

Fotografije: Matjaž Dremelj

 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
  Občni zbor PD Vrhnika
Občni zbor PD Vrhnika
Vabilo na redni letni občni ...
PLAČILO ČLANARINE ZA 2021
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008