Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
Zgodovina
 Izleti
Galerija
Aktualno
 
 
 
20.02.2019
Drganja sela

Ob Prešernovem kulturnem prazniku se je 36 Veselih Triglavcev podalo na dolenjski konec, na 11. tradicionalni Vinogradniški pohod na Ljuben. Ob 7. uri zjutraj smo se zapeljali v smeri Novega mesta, skozi Žužemberk vse do Vavte vasi, kjer nas je že pričakala množica drugih pohodnikov ter predsednik vinogradniškega društva Straža pri Novem mestu s svojo ekipo, ki nam je vsem zaželel dobrodošlico, ter nas s spominkom vinogradniškega društva pospremil na pohod. Skozi domače vasice, polne vinogradov, smo se podali na cca 12 km dolgo pot, na kateri smo bili deležni tudi manjših prigrizkov in toplih napitkov. Vmes smo se povzpeli do vrha Ljubna ter do cerkve sv. Vida, nato pa smo se vrnili mimo vinogradov in zidanic v dolino. Po slabih 4 urah se je naš pohod zaključil v zidanici, kjer nas je poleg domače glasbe, zaigrane nič drugače kot na harmoniko, pričakala topla malica, pečen krompir in degustacija različnih vrst vina, ki so nastale izpod rok predsednika vinogradniškega društva. Po daljšem, vsekakor kulturno razpoloženim in prijetnim druženjem z vsemi pohodniki smo se počasi odpravili proti domu.

Vsi Veseli Triglavci smo se tega pohoda udeležili prvič in verjamem, da ne zadnjič, saj so nas lepo sprejeli in nas še lepše pogostili.

Hvala vam vsem, ker ste si na kulturni dan privoščili prešerno druženje, Srečku Kraševcu za pomoč pri organizaciji, prevozniku in seveda hvala Francetu ter celotni ekipi Vinogradniškega društva Straža.

Besedilo: Branka Gutnik

Fotografije: Veseli Triglavci

 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
  Občni zbor PD Vrhnika
Občni zbor PD Vrhnika
Vabilo na redni letni občni ...
PLAČILO ČLANARINE ZA 2021
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008