Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
Zgodovina
 Izleti
Galerija
Aktualno
 
 
 
26.11.2018
Martinov pohod

Na letošnji Martinov pohod smo se Veseli Triglavci odločili, da se pridružimo pohodnikom na 9. tradicionalnem Martinovem pohodu občine Straža pri Novem mestu. Ob 7.30 uri se nas je 41 pohodnikov zbralo pred OŠ na Tržaški in z avtobusom smo se odpeljali v smeri Straže do železniške postaje. Dobrodošlico so nam poleg ostalih pohodnikov voščili tudi župan občine, predstavniki Društva vinogradnikov Straža in predstavniki Turističnega društva Straža. Na samem štartu smo vsi pohodniki prejeli manjše darilce - kozarec za vino z logotipom vinogradniškega društva s priročno torbico oziroma vrečko.

Pot, dolga približno 12 km, nas je vodila po sprehajalni poti čez most ob reki Krki do vasi Zalog, kjer je domači župnik v pred kratkim obnovljeni cerkvi sv. Martina nagovoril pohodnike in blagoslovil mlado vino.
Obe domači društvi sta skupaj s krajani Zaloga poskrbeli, da smo pohodniki nadaljevali pot s polnimi želodčki, saj so nam pripravili razne prigrizke in sladko slane dobrote, seveda pa ni manjkal kozarec domačega vina. Nadaljevali smo skozi vasi Prečna, Nova gora in Stara gora, kjer smo na nekaj postojankah lahko še dodatno okušali mlada vina iz tega okoliša.

Pohod se je s toplo malico po dobrih 4 urah končal v zidanici »Krštinc« v Straški gori. Prazniku primerno je sledila martinova zabava z vinogradniškim ansamblom, ob kateri smo se tudi malček zavrteli. Domov smo prispeli v zgodnjih večernih urah.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem pohoda, organizatorju pohoda Srečku Krašovcu in vodniku Borisu Riglerju ter podjetju Jur-bus d.o.o.

Besedilo: Branka Gutnik

Fotografije: Jože Školc

 
 
 
 
 
 
Untitled Document
 
  Občni zbor PD Vrhnika
Občni zbor PD Vrhnika
Vabilo na redni letni občni ...
PLAČILO ČLANARINE ZA 2021
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008