Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
     Zgodovina
     Izleti
     Galerija
     Aktualno
 
 
 
15.05.2012
Triglavke na Pokljuki

Sredi aprila se nas je večina članic planinske skupine Triglavk z veseljem odzvala na povabilo dveh članic skupine, ki sta si za praznovanje svoje okrogle obletnice  - 60 let, izbrali Pokljuko. Dobrodošlica v obliki belokranjske pogače je bila v deževnem sobotnem jutru na zbirnem mestu pred osnovno šolo  A.M. Slomška prijetno presenečenje.

Z osebnimi avtomobili smo se odpeljali proti Gorenjski.  Na Pokljuki sta nas v že ogrevani  brunarici , sprejela Slavi in Marjan. Slavljenki Štefka in Ivi sta takoj poskrbeli za močno obloženo mizo z mesnimi in sladkimi dobrotami, ki sta jih pripravili s pomočjo svojih bližnjih. Marsikdo se od tako izvrstnih dobrot ne bi kar tako ločil, vendar smo Triglavke samo čakale, da se je zunaj začelo svetlikat in že smo se podale na pot proti Blejski Koči na Lipanci – 1630 m visoko. Ob poti smo le tu in tam ugledale kako zaplato snega, sicer pa je bilo naokoli vse polno razcvetelih telohov. Po kratkem postanku v koči je padla odločitev, da pot nadaljujemo proti Mrežcam. Tu smo se tudi spomnili na Meto in vodnika Bogdana in na ostale odsotne planinke. Pot po kateri smo se odpravili je bila zasnežena , brez gazi, tako, da sta se morala vodnik Jože in Cilka  kar potrdudit, da nismo brez markacij, ki so bile skrite pod snegom, kam zašli. Višje smo se vzpenjali več snega je bilo pod nogami in proti vrhu je že močno snežilo, pihalo in vidljivost ni bila najboljša. Neverjetno lepo je bilo, ko smo  iz pomladi v dolini prišli na vrh Mrežc – 1965 m visoko,  v pravo zimo. Le nekaj fotografij je bilo še na vrhu in potrebno se je bilo vrniti po isti poti proti Blejski koči ter nato na Pokljuko. Prijetno utrujeni smo se vrnili v brunarico, kjer je sledil program, ki so ga najbolj prizadevne planinke pripravile našim dvem slavljenkama, ki se jima je pri napornem kvizu pridružila še „abrahamovka“ Mateja. Zastavljena vprašanja so bila kar težka, iz odgovorov pa smo izvedeli marsikatero skrivnostno dogodivščino iz naših preteklih skupnih poletnih pohodov. Vse tri tekmovalke so se morale zelo potrudit in dokazat kako dobro poznajo že osvojene vrhove naših prelepih gora. V posebej za to priliko pripravljenih majicah so bile prava zmagovita trojka. Na koncu so si prislužile nagrado.  Po napornem dnevu, polnem vseh kulinaričnih dobrot , naravnih lepot in prijetnega druženja smo se odpravile k počitku.

V nedeljo zjutraj smo se takoj po zajtrku odpeljali  proti Uskovnici. Tam smo smo se napotili na pohod proti številnim energijskim točkam, kjer je bila pri nekaterih prav posebna gneča. Ob nabiranju energije za lajšanje raznih bolezenskih težav, tudi smeha ob pripovedovanju šal ni manjkalo. V teh dveh dneh druženja smo si vsi nabrali dobršno mero energije. Po kosilu je v brunarici kar završalo od pospravljanja, saj je bila pred nami le še vrnitev domov.    

Ob tej priliki se v imenu vseh planink zahvaljujem našima dvema gostiteljicama Štefki in Ivi za res izvrstno pogostitev in jima hkrati voščim še na mnoga  zdrava leta.  Vse najboljše želimo tudi „abrahamovki „Mateji.

Besedilo: Jana Fabjan, fotografije: Jože Školč

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/triglavke.php on line 102
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235176{main}( ).../triglavke.php:0
20.0067251352mysql_fetch_row ( ).../triglavke.php:102
 
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje društvene pi...
Vabilo na planinski pohod
Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008