Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
     Zgodovina
     Izleti
     Galerija
     Aktualno
 
 
 
06.11.2011
Srečanje Triglavk ob 20. obletnici delovanja

Ob 20. obletnici delovanja smo se Triglavke - Lenčeve punčke skupaj s povabljenimi gosti dne 28.10.2011 zbrale na Planini. Kot se za praznovanje obletnic spodobi, se je naše srečanje pričelo s takoimenovanim uradnim delom.

Vse zbrane nas je najprej pozdravila oranizatorka Cilka, ki je poudarila pomen delovanja planinske skupine za vse pripadnice, ki so jo v teh 20-ih letih sooblikovale in s tem prispevale, da uspešno deluje še danes.

Naš vodnik Bogdan je na kratko predstavil začetek pohodov skupine 17 žensk Planinskega društva Vrhnika, ki jo je ravno v času nastajanja naše samostojne države prvič peš z Vrhnike na Triglav popeljal Lenč, kar je ponovil še dvakrat. Po prvem vodniku skupine je v njegov spomin ohranjeno poleg imena skupine Triglavk še ime Lenčeve punčke. Ker je na mesto preminulega Lenča leta 1995 vstopil Bogdan, nam je na kratko predstavil podvige planinske  skupine, ki je v vseh teh letih 8 krat peš prehodila pot z Vrhnike na Triglav, Slovensko planinsko pot od Maribora do Ankarana, ki smo jo letos začele znova. Poleg tega so bili v vseh teh letih v vsakoletnih 5-dnevnih pohodih osvojeni številni vrhovi slovenskih gora, med katerimi je bilo 22 vrhov z več kot 2000 metri n.m. višine. Povedal je, da se je v  teh letih v skupini zamenjalo kar nekaj planink in kot kaže se za obstoj skupine, ki bo nadaljevala tradicijo pohodništva Triglavk, ni bati. Vzdušje v skupini je prijetno, vsaka udeleženka prispeva svoj delež, vse pa druži skupni cilj – pohodništvo po naših gorah in planinah.

Vzpodbudne besede aktivnemu delovanja skupine v Planinskem društvu Vrhnika nam je namenil predsednik društva Roman in zaželel še veliko uspešnih pohodov in užitkov pri osvajanu vršacev naših gora.

Mateja, ki je ena od dveh pohodnic v skupini že od samega nastanka, se je spomnila vseh udeleženk v skupini v preteklih dvajsetih letih. Posebej se je zahvalila vodniku Bogdanu, Jožetu, Marjanu, Cilki in Ireni, ki sedaj skrbijo, da pohode vsako leto uspešno izpeljemo ter tistim, ki s svojimi prispevki podpirajo aktivnosti skupine, med katerimi je potrebno omeniti Tineta, ki nas vsako leto preseneti z novim lesenim spominkom.

Druženje se je nadaljevalo v prijetnem vzdušju, ob obujanju spominov in kovanju načrtov za prihodnost.

Vse Triglavke – Lenčeve punčke se zahvaljujemo Cilki in vsem, ki so sodelovali pri pripravi Zbornika ob 20. obletnici delovanja Triglavk v PD Vrhnika. Odlično pripravljen zbornik s številnimi fotografijami in pisnimi prispevki podrobno predstavi delovanje skupine in vtise posameznih planink, kar bo prispevalo k ohranitvi spomina na prehojeno pot do danes, ki pa se na srečo vseh udeleženk, pod zavzetim vodstvom, še nadaljuje.

Besedilo: Jana Fabjan       Fotografije: Jože Školč

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/triglavke.php on line 102
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235592{main}( ).../triglavke.php:0
20.0104250216mysql_fetch_row ( ).../triglavke.php:102
 
Untitled Document
 
  Društvena pisarna še vedno ...
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...
Koča na planini zaprta
Društvena pisarna zaprta
Sončki na Sveti planini

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008