Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
28.01.2008
Kralju nad Betajnovo v slovo - gradbeni odbor
 

Nikoli ni bil problem skupaj zbobnati člane razširjenega gradbenega odbora na enega od že 29 opravljenih sestankov in prepričani smo bili, da se bomo skupaj tudi poslovili od tega lepotca na Planini nad Vrhniko. In skoraj se nam je to uresničilo, skoraj, kajti v nedeljo točno ob 11.00 smo se zbrali v zavetišču vsi (predstavljamo se na fotografijah) razen Viktorja, ki je imel neodložljiv prijeten zmenek - vsakoletno smučarijo. S fotoaparati smo oborožili Jožeta Verbiča, ki je strokovno opravil svoje fotografsko poslanstvo in ustregel vsaki naši kaprici. Z vsako sliko smo se počasi uradno poslavljali od 53-letnika, ki bi ravno 24. aprila praznoval svoj "rojstni dan".

Da, toliko let že krasi vrh Planine in s svojim pogledom obvladuje vse od očaka Triglava, ostalih vrhov Julijcev, Škofjeloško in Polhograjsko hribovje, Karavanke, Grintavce, Zasavsko hribovje, osamelce kot so Krim, Snežnik, Nanos, ter vse doline in kotline med njimi, predvsem pa je kraljeval Ljubljanskemu barju. Leta in leta je kljuboval soncu, vetru, viharju, dežju, srežu, snegu, žledu in kaj vem še čemu, a ostal je trden, kot se za hrast spodobi. Ponosni smo nanj, a tudi posloviti se moramo enkrat od njega. On sam nas bo najbolje razumel, saj se zaveda, da pridno vzdrževanje planincev ne mora iti v nedogled in malce otožno bo povesil svojo glavo, se še zadnjič ponosno ozrl po čudoviti okolici nad katero vlada in prostor bo prepustil svojemu mlajšemu nasledniku, ki se trenutno rojeva v delavnicah Tesarstva Kregar.

Hvala ti predragi "Kralj nad Betajnovo", kot te je poimenoval Željko Kozinc, za vse lepe poglede, ki si nam jih nudil vsa ta leta s svojega vrha, hvala ti, da si marsikomu pomagal premagati strah pred svojo višino, saj si vsakega pristopnika nagradil z lepim objemom naše prelepe dežele, v našem spominu boš ostal tako, kot sta tvoja predhodnika iz 1930 in 1933 leta.

Isti dan so se od njega poslovili tudi naši zlati: oskrbnika Ema in Mirko ter gospodat zavetišča, Berto, saj jim je bil vedno prijeten "sogovornik", ko v najslabšem vremenu nikogar od nas ni bilo na Planino.

Svoj zadnji obisk smo tudi ovekovečili in tvoj spomin bo večno lebdel v naši Foto galeriji.

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/stolp.php on line 99
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235176{main}( ).../stolp.php:0
20.0108247328mysql_fetch_row ( ).../stolp.php:99
 
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008