Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
19.05.2013
5 let kralja nad Betajnovo

Danes se nam je zdelo, kakor da je bil še včeraj 10. maj 2008, ko smo slovesno odprli tega lepotca, ki kraljuje nad Vrhniko in ponuja poglede na Ljubljansko barje in vse okoliško hribovje z Alpami in Karavankami v ozadju. Da to je naš razgledni stolp in popolnoma opravičeno si je zaslužil kar dve tortici in če bi lahko še pihal, bi upihnil na vsaki pet svečk.

Ponos Vrhničanov, obiskovalcev Planine, projektanta, izvajalca in maloštevilnega gradbenega odbora ter celotnega Planinskega društva Vrhnika, kot investitorja,  že pet let vabi na svojo razgledno ploščad množice planincev in drugih obiskovalcev Planine. Marsikatero planinsko društvo je z veseljem popeljalo svoje člane na Planino, pa naj bodo malčki iz vrtcev, šolarji, planinci v najlepših letih in mnogo zimzelenih članov društev, ki še pomnijo predhodnika iz leta 1955.

S svojim podvigom smo vzpodbudili tudi nekatera druga društva, ki smo jim, ali pa jim še bomo predstavili in s svojim pridobljenim znanjem pomagali k enakemu podvigu. PD Polet iz Šentruperta že ima  idejni projekt svojega stolpa in bo po predhodni izgradnji planinske koče zasijal v vsej svoji lepoti na Površnici nad Šentrupertom.

 

PD Žusem je tik pred izgradnjo njihovega »stolpa ljubezni« na vrhu Žusma in ravno te dni so se nam oglasili tudi iz Gozdarskega društva Medved, kajti njegove članice in člani, kot tudi gozdarji, zaposleni na ZGS OE Kočevje, ki so pobudniki uresničevanja izgradnje razglednega stolpa na Mestnem vrhu. Zavedajo se pomena tovrstne pridobitve, prav tako dolžine in teže poti, ki je pred njimi in z veseljem jim bomo stali ob strani ter jih vzpodbujali.

 

Naš »kralj« bo kmalu dobil še mlajše brate in prav nič ne bomo hudi, če bo kakšen zrasel višje od našega.

 

Tako je v petek 10. maja 2013 naš razgledni stolp, po dosedanji praksi  in zagotovilih izvajalce, praznoval komaj 1/10 svoje življenjske dobe in zaželimo mu res vse najboljše.

 

Besedilo Milan Jerman

Fotografije: Miran Klavora, Joža Miklavčič in Milan Jerman

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/stolp.php on line 99
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235592{main}( ).../stolp.php:0
20.0102251304mysql_fetch_row ( ).../stolp.php:99
 
Untitled Document
 
  Zimzeleni na pohodu s Pokljuk...
Barjani po okolici Vrhnike ...
Veseli triglavci vabijo na po...
56. planinski tabor v Robanov...
Vabilo na planinski pohod
V avgustu ne bo uradnih ur
Vabilo na planinski pohod
BLEGOŠ, 20. junij 2020

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008