Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
31.10.2008
Prispevaj del dohodnine za naše društvo
 

Skrajni rok za oddajo zahtevkov za namenitev dela dohodnine je 31. 12. 2008. Zato se podvizajte in tisti, ki niste še nikomur nič namenili ali pa želite svoj prvotno odločitev spremeniti in prispevati za upravičenca (Planinsko društvo Vrhnika), davčna številka (51771900) in namenite 100 %, če želite dati vse nam ali ?? %, če želite dati tudi drugim organizacijam (gasilcem, drugim humanitarnim organizacijam,...). In kako to storite?

Vsi tisti zavezanci za dohodnino, ki do sedaj še niso predložili zahteve za namenitev dela dohodnine za donacije, lahko to storijo do konca letošnjega leta. Davčni organ namreč upošteva veljavne zahteve, s katerimi razpolaga na dan 31. decembra za leto, za katero se dohodnina odmerja. Obrazec zahteve je dostopen na vseh davčnih uradih in izpostavah, lahko pa se natisne s spletne strani. Podpisano zahtevo je potrebno oddati na pristojni davčni urad oziroma izpostavo, in to osebno ali po pošti. Zavezanci, ki imajo digitalno potrdilo pa lahko zahtevo oddajo elektronsko prek portala eDavki. Če je zavezanec zahtevo že predložil, se lahko do konca leta premisli in davčnemu organu predloži novo zahtevo. Upoštevana bo zadnja veljavna zahteva, ki jo bo davčni organ prejel do 31. decembra oziroma bo do tega datuma, oddana priporočeno po pošti. Če je zavezanec za dohodnino že predložil zahtevo, v kateri je navedel upravičenca, ki ga v tistem obdobju še ni bilo navedenega na seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine ali so bili podatki o upravičencu napačni (napačna davčna številka), je takšna zahteva zavezanca veljala za brezpredmetno. Davčni organ je namreč ob prejemu zahteve preveril, ali je upravičenec (njegova davčna številka), ki mu je zavezanec za dohodnino želel nameniti del dohodnine, v tistem trenutku bil naveden na seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine za donacije. Če upravičenec ni bil naveden na seznamu, potem zahteve za namenitev dela dohodnine tudi nismo vnašali v naš sistem.

Zavezanec za dohodnino mora torej pri izpolnjevanju obrazca za namenitev dela dohodnine za donacije navesti davčne številke tistih upravičencev, ki so v tistem trenutku objavljeni v takrat veljavnem oziroma objavljenem seznamu upravičencev za namenitev dela dohodnine za donacije, in navesti odstotek dohodnine (do 0,5 %), ki ga želi nameniti upravičencem.

Prilagamo še obrazec, ki ga najdete v priponki. KLIK!
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/stolp.php on line 99
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235176{main}( ).../stolp.php:0
20.0141249696mysql_fetch_row ( ).../stolp.php:99
 
Untitled Document
 
  BLEGOŠ, 20. junij 2020
Vabilo na planinski pohod
Pohod po okolici Vrhnike – ...
Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike
Tudi Zimzeleni po okoliških ...
Veseli triglavci po Logaški ...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008