Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 


     Zgodovina
     Izleti
     Foto galerija
     Aktualno
 
 
 
27.07.2019
Dragi naš Jože, naš prijatelj in pohodnik

Štejemo si v veliko čast, da smo se družili s tabo redno večkrat na mesec kot pohodniki in kot člani Društva upokojencev tudi  na različnih drugih dogodkih.

Tvoja umirjenost nam je dajala občutek varnosti, tvoja izkušnja in stroka pa zagotovilo, da je bil pohod eno samo veselje in spoznavanje narave in naše lepe domovine  Slovenije; preskromen si bil, da bi karkoli omenjal, vendar smo vedeli za tvojo pokončnost in predanost.

Kot oporni steber si bil ves čas in trdno ob ženi Elici pri pripravi pohodov; bil si zanesljiv sodelavec, dober, skrben in odgovoren mož in oče ter ljubeč dedek. Občudovali smo tvojo sposobnost mirne presoje, čuječe prisotnosti in diskretne pomoči, kadar je bilo potrebno.

Obnemeli smo in še ne dojeli povsem, da si se poslovil za vedno! Pomirjujoče pa je, da si preminil v trenutku in v naročju narave in okolja, kamor si z družino zahajal vsako poletje. V planinskem duhu sta z Elico vzgojila ožjo in širšo družino, pohodnikom – posebej nam Zimzelenim – pa omogočila veliko nepozabnih, nenadkriljivih doživetij v prelepih gorskih pokrajinah naše Slovenije. Hvaležni smo ti za te razglede in trenutke, ko si nam potrpežljivo  kazal smeri oddaljenih in zasneženih vršacev v prvih letih delovanja naše skupine, pa tudi sicer si znal veliko odgovorov na naša vprašanja.

Minuli mesec smo praznovali 15 let našega pohodniškega delovanja. V teh letih smo skupaj uživali na 301 pohodu; skoraj povsod in vedno si bil z nami! V kratkih utrinkih  - mislih, ki smo jih zapisali pohodniki v priložnostnem zborniku “Drobtinice”, je zapisanih toliko toplo- človeških in iskrenih misli o našem dolgoletnem druženju, o naši preobrazbi in o spoznanjih, ki jih prinesejo leta.

Del teh iskrivih in iskrenih občutij  namenjamo tebi, dragi Jože, v trajen spomin in v zahvalo za naklonjenost pohodništvu in nam vsem. Po duši si bil veder človek in dober tovariš: sočuten in pozoren, urejen in sproščen – povezan z okoljem in z nami. Spominjali se te bomo kot človeka z odprtim srcem in visoko zavestjo, kot osebnost, ki je svoje zaveze, delo in obljube opravljala tiho in učinkovito, vendar nikoli v  soju žarometov.

Hvala ti za vse. Četudi boš med zvezdami, boš vedno ostal in hodil z nami.

Slava tvojemu spominu.

Ob slovesu našega dragega pohodnika Jožeta vsem članom družine in sorodnikom   izrekamo sožalje v imenu planinske skupine “Zimzeleni”.

 Na Vrhniki, 20. 7. 2019

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Občni zbor PD Vrhnika
Občni zbor PD Vrhnika
Vabilo na redni letni občni ...
PLAČILO ČLANARINE ZA 2021
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008