Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
01.06.2011
Mladi na Kopitniku
 

V soboto 14.04.2011 je Mladinski odsek Planinskega društva Vrhnika organiziral planinski pohod na Kopitnik. Kopitnik je 914 metrov visok hrib v Posavskem hribovju in po obliki spominja na kopito, od koder verjetno izvira njegovo ime.

Pred OŠ Ivana Cankarja na Lošci se nas je zbralo 41 pohodnikov. Od tu smo se odpeljali z avtobusom. Med vožnjo se je predvajala risanka Madagaskar, tako da je vožnja do izhodišča hitro minila. Od železniške postaje v Zidanem Mostu, kjer smo izstopili z avtobusa, nas je pot najprej vodila ob cesti, a je kmalu zavila mimo hiš v gozd. S strumnim korakom smo po označeni poti sledili vodniku Andreju.

Kljub temu, da je bila pot dolga in na nekaterih delih strma, je čas ob sproščenem pogovoru hitro minil. Na vrhu smo ožigosali planinske dnevnike, nekateri so metali na koš, ki je stal v bližini koče, drugi pa smo v miru pojedli malico.

Po končani malici smo se pred kočo še fotografirali in se skozi gozd odpravili proti dvajset minut oddaljenemu vrhu. Vrh se nahaja na prepadnih skalah, zato se je bilo potrebno razdeliti v več manjših skupin, da ne bi prišlo do nesreče. Kljub temu, da se je sonce sramežljivo skrivalo za oblaki, je bil razgled z vrha čudovit.

Sledil je le še sestop v dolino po zelo vijugasti poti proti Rimskim Toplicam, kjer nas je že čakal avtobus. Na poti nazaj smo si gledali risanko Madagaskar 2 in med tem kdaj tudi >>zakinkali<<.

Fotografije s pohoda si lahko ogledate v fotogaleriji.

Tine Turšič

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Zimzeleni na pohodu s Pokljuk...
Barjani po okolici Vrhnike ...
Veseli triglavci vabijo na po...
56. planinski tabor v Robanov...
Vabilo na planinski pohod
V avgustu ne bo uradnih ur
Vabilo na planinski pohod
BLEGOŠ, 20. junij 2020

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008