Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
15.12.2010
Porezen, 16.10.2010
 

Šolskih počitnic je že dobra dva meseca konec in tako je bil čas, da tudi Mladinski odsek Planinskega društva Vrhnika začne novo šolsko leto s prvim spoznavnim izletom, namenjenim mladim planincem in njihovim staršem. V soboto 16. oktobra smo se tako vsi skupaj odpravili na najvišji vrh Cerkljanskega hribovja - Porezen, ki se razprostira na nadmorski višini 1630 metrov. Na pot smo krenili ob osmi uri zjutraj in to kar z dvema velikima in enim manjšim avtobusom, saj nas je bilo vseh udeležencev kar 113.

Vreme je bilo tisti dan malo oblačno, vendar smo z dobro voljo odpravili tudi tistih par oblakov na nebu. Pot nas je vodila skozi Škofjo Loko in Železnike, kjer smo bili vsi presenečeni nad lepim majhnim mestom, ki nikakor ni dajalo vtisa, da so bile tukaj pred nekaj leti obsežne poplave. Tako smo se po ovinkih, ki smo jih vsi zelo dobro prenesli, pripeljali do Petrovega Brda, ki je bilo naše izhodišče. Po izhodu iz avtobusa je že sledila kratka malica, kot okrepčilo za začetek poti. Vodja izleta Janez nam je dal še nekaj koristnih napotkov o hoji v hribih in vzpon se je lahko začel. Najprej smo hodili po cesti, ki se je lepo enakomerno vzpenjala, nato pa smo zavili v gozd in nekaj časa hodili po opuščenem kolovozu. Pot smo nato nadaljevali v strnjen gozd, kjer se je pot z vsako serpentino bolj vzpenjala. Tudi naša kolona planincev se je temu primerno močno raztegnila. Ob poti smo lahko opazovali markacije, ki so nam dale vedeti, da smo na pravi poti. Seveda pa smo občudovali tudi moč narave, ki je drevesa odela v prave jesenske barve. Po slabih dveh urah hoje, smo prišli na bolj zaraščeno jaso. Kmalu nato smo stopili na glavni greben Porezna, s katerega smo pred seboj že zagledali vrh. Vreme se je nekoliko poslabšalo, saj je začelo močno pihati in bilo je tudi rahlo megleno. Najprej smo se ustavili v planinski koči imenovani Dom Andreja Žvana – Borisa. V koči je bilo toplo, zato smo si vzeli dalj časa za našo glavno malico. Pred odhodom na vrh Porezna, seveda nismo pozabili tudi na žigosanje dnevnikov mladega planinca. Po dobri uri počitka smo se odpravili še na vrh, kjer se nam je odprl lep razgled na okoliške vrhove in doline. Opazovali smo lahko Cerkno z okoliškimi hribi, Baško grapo in Bohinjske gore. Precej vetrovno vreme nas je kaj hitro spravilo z vrha in pot smo nadaljevali po isti poti proti našemu izhodišču. Po slabi uri in pol smo sestopili z vrha, se razporedili po avtobusih in krenili proti domu. Vsi smo bili kar rahlo utrujeni, tako od vožnje z avtobusom kot tudi same hoje.

Tako smo več kot uspešno zaključili naš prvi izlet v novem šolskem letu. Udeležba je presegla naša pričakovanja, za kar smo zelo veseli. Upamo, da bomo tudi na naslednji izlet lahko popeljali nadebudne planince, ki pa bodo starše pustili kar doma in se sami udeležili izleta.

 Fotogalerija iz izleta!

Lep planinski pozdrav

Petra Dobrovoljc

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008