Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
16.12.2009
Mladi smo se povzpeli na Sleme
 

V soboto 3.10.2009 je Mladinski odsek Planinskega društva Vrhnika organiziral prvi planinski izlet v novem šolskem letu. Cilj je bil Sleme nad Vršičem, izlet pa je bil namenjen mladim planincem in njihovim staršem. Izleta se je udeležilo kar 91 udeležencev, tako da smo do zadnjega sedeža napolnili kar dva avtobusa. Pred osnovno šolo smo se zbrali ob osmi uri zjutraj in na pot krenili z manjšo zamudo.

Vreme je bilo kot naročeno za obisk gora, saj je bilo že zjutraj sončno, pa čeprav kar malo hladno. Vožnja z avtobusom sploh ni bila naporna, saj smo se večino poti peljali po avtocesti. Malo strašljiv je bil le zadnji kos poti po vršiški cesti, katero pa sta izurjena voznik avtobusa prevozila brez težav. Hojo smo začeli pri Erjavčevi koči, kjer smo z največjim veseljem pojedli svoje prve sendviče ter popili topel čaj. Vodja izleta Boštjan je dal »komando«, da otroci hodijo spredaj, starši pa lepo za njimi. Vsi smo ga upoštevali in tako začeli naš vzpon. Pot se je najprej kar strmo vzpenjala in tako poskrbela, da smo bili rahlo zadihani. Vendar, ker smo le pravi planinci, nas prva strmina ni ustavila do našega cilja. V kratkem času smo prišli kar visoko in odprl se nam je prečudovit pogled na Vršič. Nato smo pot nadaljevali po dokaj ravni stezi, ki nam je dala možnost, da smo z veliko vnemo opazovali okoliške hribe, doline in vso naravo. Na poti proti vrhu Slemena smo lahko v dolini videli Planico, Tamar in Rateče. Tako nam je pot zelo hitro minila in že smo prispeli na Sleme. Vsega skupaj smo hodili približno dve uri. Obdajali so nas mogočni vrhovi Jalovca in Male Mojstrovke. Planota Sleme je poraščena z macesni, najdemo pa tudi majhna jezerca, ki so bila še posebej zanimiva za naše mlajše planince. Še pred zasluženim počitkom in malico je sledilo obvezno žigosanje dnevnikov mladega planinca. Vsak udeleženec si je poiskal svoj prostor na planoti, kjer si je vzel čas za obilno malico. Tako smo se razprostrli po Slemenu in se nastavljali sončnim žarkom. Malicali pa smo v prav posebni družbi planinskih kavk. Sledilo je še obvezno slikanje pred odhodom v dolino in že smo bili pripravljeni na štetje pred sestopom. Našteli smo prav toliko udeležencev, kot pri začetku vzpona, tako da smo lahko odšli proti dolini. V dolino smo se vračali po isti poti in tako točno vedeli, kje bomo hodili. Vračali smo se najprej do prelaza Vršič in šele nato proti Erjavčevi koči, kjer sta nas že čakala avtobusa. Tu smo v naše dnevnike vtisnili še žig Erjavčeve koče pod Vršičem. Razporedili smo se v avtobusa in vsi rahlo utrujeni, a polni vtisov krenili proti domu.

Tako smo zaključili prvi letošnji planinski izlet. Udeležba je presegla naša pričakovanja, zato upamo, da se v tako velikem številu vidimo tudi na naslednjem izletu.

Lep planinski pozdrav

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  BLEGOŠ, 20. junij 2020
Vabilo na planinski pohod
Pohod po okolici Vrhnike – ...
Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike
Tudi Zimzeleni po okoliških ...
Veseli triglavci po Logaški ...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008