Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
29.10.2019
Pohod na Češko kočo

V soboto, 12. oktobra 2019 smo odšli na pohod na Češko kočo. Z Vrhnike smo odšli ob osmi uri in se odpeljali do Jezerskega. Na poti na Češko kočo smo hodili po gozdu, bližje, ko smo bili cilju, pa smo tudi plezali po lestvah in se preprijemali po "zajlah". Na vrhu je bil čudovit razgled na okoliške gore, na primer Grintovec in Kočno. Malicali smo sendviče, ki smo jih prinesli s seboj in kar nekaj sladkarij, tako da nam sladkorja ni primanjkovalo. Spoznali smo nove prijatelje in skupaj poskrbeli, da nam ni bilo dolgčas. Pot navzdol je bila za marsikoga težja kot navzgor, saj je bilo potrebno zelo previdno prestopati s skale na skalo, ki so bile v senčnih legah zelo vlažne. Avtobus nas je pričakal na zelo lepem mestu, pri Planšarskem jezeru na Jezerskem, kjer nam je bilo vsem zelo všeč. Okrog jezera je razgibana sprehajalna pot, jezero ima obliko srca in privablja veliko turistov.

Naslednji izlet bo v neznano. Po navadi na avtobusu napišemo listke z različnimi idejami, kam gremo, kaj je naš cilj. Nato vodniki med pravilnimi odgovori izžrebajo nagrajenca, ki prejme darilce.

Se vidimo v novembru!

Vabljeni z nami!                                                                                             

Besedilo: Katarina, Maša, Pia

Foto: Mladinski odsek

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Občni zbor PD Vrhnika
Občni zbor PD Vrhnika
Vabilo na redni letni občni ...
PLAČILO ČLANARINE ZA 2021
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008