Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
03.05.2019
Vožnja s parno lokomotivo in pohod v neznano

V soboto, 13. aprila, smo se zbrali pred OŠ Ivana Cankarja na Lošci in odšli do bližnje avtobusne postaje, kjer smo se z javnim prevozom odpeljali na Ljubljansko železniško postajo. Tam smo že od daleč zagledali parno lokomotivo. Nekaj časa smo opazovali, kako jo pripravljajo za vožnjo, nato pa se vkrcali kar v prvi razred, kjer so bili kupeji. Po slabi uri vožnje smo se ustavili v Borovnici, kjer je vlak pobral še precej drugih potnikov. Na listke smo zapisali svoja mnenja, kam bomo šli in jih oddali, saj bodo vodniki iz pravilnih odgovorov izžrebali zmagovalca, ki bo prejel čokolado. Vozili smo se še malo časa in vlak je prispel na našo končno postajo – Verd. Lokomotiva se je obrnila in se odpeljala v Radovljico, na festival čokolade. Mi pa smo vzeli pot pod noge in se odpravili v neznano. Pot je potekala po gozdu, nekateri odseki pa tudi po cesti. Na vrhu smo tudi že vsi vedeli, kam smo prišli - na Ljubljanski vrh. Vodniki so izžrebali dobitnika nagrade. Ob koncu postanka smo pogledali radar, ki je na vrhu in se odpravili počasi v dolino (tokrat peš). Šli smo mimo Malega in Velikega okenca, kjer nas je presenetila voda, a smo naredili prehod čez vodo in vsi suhi prišli čez. Čakala nas je še kratka pot do šole. Meni je ta pohod ostal v spominu zaradi parne lokomotive, ki je ne vidiš vsak dan.

Besedilo: Katarina

Foto: Mladinski odsek