// Planinsko društvo Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
   
  AKTUALNO
   
 
 
06.08.2010
Novice iz tabora, dodane fotografije
 

Torek, 3.8., Najevska lipa

Smo se navsezgodaj odpeljali do Črne ne Koroškem, od koder so nas noge ponesle v breg preko smučišča v Črni. Namenjeni proti Najevski lipi, smo sopihalo skozi grmičke borovnic. Seveda se sadovom narave nismo mogli upreti, zato smo na cilj prišli malce modri okoli ust. Najevska lipa je koroška naravna znamenitost saj kljub svoji neverjetno starosti še vedno širi svojo krošnjo nad prelepo turistično točko. Ko smo se vrnili domov je dan minil v tekmovalnem duhu, v igranju odbojke, košarke in drugih igrah. Zvečer so naši kurjači pripravili taborni ogenj. Ko smo si ogreli prste, pa smo se odpravili spat. 

Sreda, 4.8., Olimpijske igre in igre med dvema ognjema

Po treh s soncem obsijanih dneh (turah), nas je v sredo zjutraj prebudil dež. Seveda je bil ta predviden že prejšnji večer, zato smo lahko spali malo dlje. Po umirjenem zajtrku, se je nebo razjasnili in tako smo dopoldne preživeli na igrišču. Po turnirjih badmintona, gumitvista, med dvema ognjema in iger s kartami je prišel čas za kosilo. Nekoliko kasneje pa so bili naključni mimoidoči lahko priča pravim olimpijskim igram. Otroci so se lahko pomerili v večih zabavnih disciplinah. Igre z vodo, spretnostne igre in ostale so otroke navdušile in tudi malce utrudile. Zato smo se po večerji, počasi odpravili spat, saj nas je naslednji dan čakala nova tura.

Četrtek 5.8., Peca (2126 m)

Spočiti od vse tur, ki so bile za nami, smo se v četrtek rano zjutraj odpravili na prvega dvatisočaka na naši poti. Dom na Peci, je bila prva večja postojanka. Zaradi hladnega ozračja, smo se raje odpravili naprej in po uri in pol hoje dosegli vrh Pece (2126 m.). Popoldne je sledilo tuširanje in urejanje šotorov. Proti večeru je pa zaživel taborni kino, letos je bil na sporedu Ledena doba 3.

 Petek 6.8., Ogled rudnika

Ogledali smo si rudnika svinca in cinka v Mežici. Najprej smo se zapeljali z vlakom, se razdelili v dve skupini in si ogledali način rudarjenja in pridobivanja svinca in cinka v Mežiški dolini. Popoldne je bila malo večja ploha, ki pa nam ni nič zmočila. Proti večeru smo imeli taborni kviz, na katerem so otroci pokazali svoje planinsko znanje.

Za vas spisala Čedca.

 Slike bomo objavili jutri proti večeru.

Dodana fotogalerija! KLIK!

 

 
 
 
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008