// Planinsko društvo Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
   
  AKTUALNO
   
 
 
19.08.2020
56. planinski tabor v Robanovem kotu

Mladinski odsek PD Vrhnika je od 1. do 10. avgusta 2020 organiziral 56. planinski tabor za mlade v Robanovem kotu.

Mladinski odsek PD Vrhnika je tudi v letošnjem letu organiziral planinski tabor, ki se ga je udeležilo 39 mladih planincev. Skupaj z vodniki in mladinskimi voditelji so spoznavali slovenske planine in vrhove Kamniško-Savinjskih Alp. Mladim radovednežem vreme v prvih petih dneh ni bilo naklonjeno. V deževnih dneh so širili svoje znanje v pletenju vozlov, orientaciji, prvi pomoči in tehnični planinski opremi. To je bil tudi čas, ko smo se izpopolnjevali v družabnih igrah. Kljub deževnemu vremenu smo v desetih dneh osvojili Robanovo planino, Korošico, Malo Ojstrico, Raduho in Strelovec. Sprehodili smo se tudi do kmetije Knez nad Robanovim kotom, od kjer nam je vodja tabora Andrej, dostavljal domače mleko, jogurt in jajca. Najstarejši pa so se povzpeli tudi na Ojstrico. Najmlajša skupina si je ogledala Potočko zijalko. Sprehodili smo se po učno-sprehajali poti v Logarski dolini in si na koncu ogledali slap Rinka, nekateri pa so se povzpeli še na Okrešelj. Obiskali smo turistični center Solčava in si ogledali razstavo o solčavski zgodovini. Izvedeli smo, kako so včasih strigli ovce in izdelovali izdelke iz ovčje volne. Popoldnevi so bili namenjeni sprostitvi in zabavi. Organizirali smo velike igre, na katerih smo tekmovali v različnih športnih disciplinah. V taboru smo letos prvič organizirali plesni večer. S plesi, kot so Makarena, Račke, Young Men, smo pregnali dež in si priskrbeli sončne in vroče dni. Eden izmed večerov pa je bil namenjen tabornemu kinu, kjer smo si ogledali film Vesna. Slastne kuharske mojstrovine nam je pripravljala kuharica Katarina.

Zadnji večer je bil tradicionalni planinski krst. Planinska krstna komisija (v novi zasedbi): župnik Pancr, mežnar Štanga in rabelj Jabi, je podelila 5 novih planinskih imen: Ela Čavlek – Perla, Matija Verbič – Pestnjak, Urša Križ – Uršika Zala, Žan Suhadolnik – Ribžn in Tia Seljak – Lavta.

Pri izvedbi tabora so nam finančno ali materialno pomagali: Avtoelektričarstvo Trček Robi, Avtoprevozništvo Vehar Janez, Kmetija Zalar, Najcom s.p., Pekarna Adamič, Podravka-Žito d.d., Pro-saf d.o.o., Štirn d.o.o., Tiskarna Somaru, Tomaž bar, Treking šport (Petzl, Tendon), Vesper d.o.o., PZS in ZIC Vrhnika.

 Za MOPD Vrhnika: Ema Mrzelj                                                     Fotografija: Nejc Suhadolnik 

 Fotografije na Moja občina: MOPD Vrhnika

povezava na fotografije: 

https://www.mojaobcina.si/vrhnika/novice/sport/56-planinski-tabor-v-robanovem-kotu.html

 
 
 
Untitled Document
 
  Barjani po okolici Vrhnike ...
Veseli triglavci vabijo na po...
56. planinski tabor v Robanov...
Vabilo na planinski pohod
V avgustu ne bo uradnih ur
Vabilo na planinski pohod
BLEGOŠ, 20. junij 2020
Vabilo na planinski pohod

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008