// Planinsko društvo Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
   
  AKTUALNO
   
 
 
14.08.2019
55. planinski tabor v Mlačci

Mladinski odsek PD Vrhnika je od 1. do 10. avgusta 2019 organiziral 55. planinski tabor za mlade v Mlačci.

Planinskega tabora se vsako leto udeležuje skoraj 50 mladih, ki v 10 dneh druženja in zabave spoznavamo slovenske planine in vrhove. Letošnji tabor je potekal v Mlačci pri Mojstrani. V 10-ih dneh smo osvojili naslednje vrhove: Dovška Baba, Kepa, Stenar, Jerebikovec, Vrtaško Sleme, najstarejši pa so se povzpeli tudi na Triglav. Ogledali smo si slap Peričnik in Slovenski planinski muzej, odšli smo do tromeje v Kranjski Gori, najbolj vroč dan pa prihranili za kopanje v Kredi. Predstaviti pa se nam je prišla gorska reševalna službe iz Mojstrane. Predstavili so nam svoje delo in pripomočke, ki jih uporabljajo. Popoldnevi so bili namenjena sprostitvi in zabavi. Otroci so se lahko preizkusili v plezanju na bližnji steni in se spuščali po zipline-u. Najbolj drzni pa so se kopali v reki Triglavska Bistrica, ki teče mimo tabornega prostora. Na orientacijskem teku okoli tabornega prostora, smo morali pokazati nekaj planinskega znanja, ki ga nekateri nabiramo že kar nekaj let. Po dolgem času smo spet organizirali olimpijske igre, na katerih smo tekmovali v različnih, predvsem vodnih igrah. Eden izmed večerov pa je bil namenjen tabornemu kinu, kjer smo si ogledali film Sfinga. Slastne kuharske mojstrovine nam je pripravljala kuharica Katarina.

Zadnji večer je bil tradicionalni planinski krst. Planinska krstna komisija v zasedbi župnik Fosil, mežnar Češark in rabelj Jabi je podelila 6 novih planinskih imen: Mateja Mohar – Kreda, Vid Mohar – Kamnčk, Ema Mrzelj – Vahtnca, Lenart Mrzelj – Štanga, Nataša Mlakar – Mlakarca in Martin Jeraj – Pancr. Letos smo na taboru praznovali tudi planinsko poroko, kjer sta mladoporočenca Kreda in Kamnčk potrdila svoje zaobljube.

Brez njih bi bolj na tanko piskali: Acovia design, Avtoelektričarstvo Trček Robi, Avtoprevozništvo Vehar Janez, Kmetija Zalar, Najcom s.p., Pekarna Adamič, Podravka-Žito d. d., Pro-saf d. o. o., Štirn d. o. o., Tiskarna Somaru, Studio Fabrka, Tomaž bar, Treking šport (Petzl, Tendon), PZS in ZIC Vrhnika.  

Za MOPD: Ema Mrzelj

Foto: MOPD

 
 
 
Untitled Document
 
  Vabilo na redni letni občni ...
PLAČILO ČLANARINE ZA 2021
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...
Koča na planini zaprta
Društvena pisarna zaprta

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008