Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
     Zgodovina
     Izleti
     Galerija Lintverni
     Galerija PD
     Aktualno
 
 
 
15.01.2013
Lintverni ob zaključku leta - nočni pohod na Planino

Ob zaključku leta se Lintverni tradicionalno podamo v Zavetišče na Planini, kjer opravimo pregled letnih dogodkov ter se pogovorimo tudi kaj bomo pričeli prihodnje leto.

Tudi letos smo se zbrali pri Štirni in se odpravili v smeri Stare Vrhnike ter se po dobro znani poti pod Kurenom ter nad Koriti povzpeli do Zavetišča na Planini.

Ob prijetnem druženju in okusni hrani, ki jo je pripravil novi oskrbnik Mitja, smo se pogovorili o opravljenih pohodih ter nakazali nove ideje in predloge, ki naj bi jih uresničili v letu 2013.

V letu 2012 smo Lintverni zabeležili 25 let obstoja in pohodov in temu je bilo namenjenih tudi večina aktivnosti. Opravili smo tradicionalne pohode v Dražgoše, Goropeke ter Cveletov pohod na Bloško planoto. Po večletnem odlaganju (predvsem zaradi slabih vremenskih razmer) nam je letos uspel zahteven vzpon na Škrlatico. Glavni letni pohod je bil namenjen 25. letnici pohodov in našega obstoja, zato smo obnovili tradicionalno vrhniško planinsko smer z Vrhnike na Triglav. Ob tem je potrebno poudariti, da se je pohoda, poleg aktivnih članov, udeležilo tudi nekaj ustanovnih članov, ki sicer kot pohodniki ne delujejo več. Posebej smo bili veseli ponovne udeležbe Pastirja, ki se je po 12. letih ponovno in uspešno podal v visokogorje. Zanimiv je bil pohod v okolici Vojskega, žal pa si okolice Haloz, zaradi slabega vremena nismo uspeli ogledati.

Žal pa se je v letošnjem letu za vedno od nas poslovil, naš zvesti in dolgoletni član, Gasilc. Spomin nanj naj večno živi v naših srcih.

Seveda bodo tudi v letu 2013 na vrsti vsi tradicionalni pohodi (Dražgoše, Goropeke in Cveletov pohod na Bloke). Za glavni letni pohod načrtujemo obisk Črnogorskih gora, predvidoma v mesecu juniju. Idej in predlogov je še več. Celoten plan bo znan na enem izmed naslednjih sestankov v začetku letu 2013.

Druženje se je zaključilo z izmenjavo čestitk in dobrih želja za čim več uspešnih pohodov v prihajajočem letu 2013.

Fotografije: Šolnik in Vezist

Besedilo: Vezist


 
 
 
 
Untitled Document
 
  Pohod po okolici Vrhnike – ...
Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike
Tudi Zimzeleni po okoliških ...
Veseli triglavci po Logaški ...
Veseli Triglavci vabijo na Bl...
Pohod v okolici Vrhnike 13.6....

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008