Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
     Zgodovina
     Izleti
     Galerija Lintverni
     Galerija PD
     Aktualno
 
 
 
24.12.2017
Povžarju v slovo

Neizprosna smrt je spet udarila med nas – Lintverne, člane pohodne skupine PD Vrhnika, ki to leto praznujemo 30 let svojega delovanja. Za vedno smo izgubili planinskega prijatelja Joca - Lintverna Povžarja.

Danes se tu na vrhniškem pokopališču, skoraj v podnožju njegovega Grilčevega griča, z žalostjo v srcu, a z lepimi spomini nanj, poslavljamo od našega dolgoletnega člana, ki je s svojo pripadnostjo naši planinski skupini soustvarjal nešteta, enkratna planinska doživetja - mnoga značilna samo za nas - Lintverne. Veliko tega je zapisanega v naših pisnih kronikah, shranjenega v naših foto in video galerijah, a največ je skritega v naših srcih in naših spominih. In naš Lintvern Povžar bo tam imel za vedno več kot dostojno mesto.

Dragi Joc – Lintvern Povžar!

Dolg in klen je bil tvoj planinski korak, a žal je pred dnevi za vedno zastal. Spadal si med fizično in psihično najbolj pripravljene Lintverne, kar je bila zasluga tvojih rednih športnih aktivnosti, še posebej tebi tako ljubega tenisa.

Bil si razgledan človek, a nekoliko posebnega in samosvojega značaja, kar se je izražalo tudi znotraj naše pohodne skupine. Ko smo Lintverni običajno pričenjali svoje planinske ture z jutranjo kavico, si si ti skoraj vedno zaželel limonade. Ko smo v planinskih kočah vsi utrujeni po opravljenih turah nazdravljali s kozarci rujnega, si bil ti praviloma zadovoljen s kozarcem mineralne vode. A brez nečesa pa v planinskih kočah nikoli nisi mogel, in to nam bo ostalo v trajnem spominu – brez tvojih planinskih sladic. To smo vsi dobro vedeli, te večkrat zaradi tega po lintvernovsko obrali, a ti si vedno ostal zvest svojim načelam.

Pa tvoje čebelice – ja brez njih ni bilo nobenega planinskega pohoda ali skupnega druženja. Vedeli smo, da je čebelarjenje zate in za tvojo drago Joži vedno prijetna sprostitev, pridelek v obliki medu pa vama obema velik  ponos. Rad si nam med pohodi tudi pravil o vajinih doživetjih s številnih avtodomarskih potovanj, ko smo z zanimanjem poslušali, kaj vse sta doživela in s čim vse sta se srečevala.

Redno si bil z nami na tradicionalnih  pohodih Vrhnika - Triglav, nekajkrat tudi dvakrat letno, saj si bil tudi član pohodne skupine tvojih rojakov Povžarjev. Skupaj smo vandrali po prelepi slovenski domovini, osvojili veliko, tudi zelo zahtevnih gorskih vrhov doma in v tujini, nisi pa tudi zanemarjal naših mesečnih srečanj, ko smo tako radi obujali spomine in kovali načrte za prihodnost. Tudi letos si bil kljub bolezni  z nami na skoraj vseh planinskih pohodih, za zgodovino Lintvernov pa si zapustil čudovit zapis s Cveletovega pohoda po Blokah.

Naše skupno planinsko potepanje pa se je na začetku poletja žal končalo na Kamnitem lovcu – kar je bila tvoja zadnje planinska tura.

Vedeli smo za tvojo zahrbtno bolezen, a vseeno upali, da jo boš tudi tokrat, kot nekajkrat do sedaj, spet uspešno premagal.

Zadnjih deset let si bil kot Fenix, zdravstveno skoraj čisto na dnu, a si se vedno dvignil in s svojo neizmerno močjo in voljo pognal k višku in spet si bil med nami na naših skupnih planinskih poteh. A žal je bilo tokrat drugače – pred dnevi si za vedno tiho zaspal.

Pogrešali te bomo - »Lintvern Povžar«, na naših prihodnjih planinskih poteh. Ko se bomo Lintverni, prvič že januarja, spet podali v planine, boš v spominu z nami, tako kot so za večno z nami Lintverni: Goropekar, Funck, Gasil`c, Košutnik in Pero.

Hvala ti Joc- naš planinski prijatelj,  za vse lepe skupne planinske trenutke, počivaj v miru nam Lintvernom spoštovani »Lintvern Povžar«.

V imenu Planinskega društva Vrhnika, še posebej v imenu Lintvernov, izrekam vsem tvojim najbližjem iskreno sožalje! 

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...
Koča na planini zaprta
Društvena pisarna zaprta
Sončki na Sveti planini
Veseli Triglavci na 2244 m vi...
Tudi Zimzeleni po Hmeljski poti
Barjani na Limbarski gori

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008