Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
     Zgodovina
     Izleti
     Galerija Lintverni
     Galerija PD
     Aktualno
 
 
 
16.11.2017
Perotu v slovo

Tudi vrhniški planinci  -  še posebej člani planinske pohodne skupine Lintverni, se  z globoko žalostjo poslavljamo od planinskega prijatelja Petra, našega -  tako prepoznavnega »Lintverna Perota«.

Lintverni praznujemo letos 30 letnico svojega obstoja in veliko teh let si bil z nami. Bil si med ustanovitelji naše skupine in svoja prva leta si skupaj z nami doživljal lepote slovenskih gora, ter se redno udeleževal tradicionalnega pohoda z Vrhnike na Triglav. Nešteto lepih in zanimivih spominov je ostalo od teh pohodov, tudi ta, da si se prva leta na njih redno ukvarjal s premajhnimi čevlji in seveda z žulji.

Pri tebi, v mlajših letih zelo zagrizenem rekreativnemu športniku, je bila volja vedno večja, kot so bile tvoje telesne sposobnosti. Kjub temu si s svojo trmo opravil z Vasa smučarskim tekom na Švedskem, izpustil nisi skoraj nobenega domačega smučarskega teka, kot sta bila Bloški in Trnovski, poleti pa si rad tekel, pa tudi kolesaril, na daljših razdaljah. Ponosen si bil na udeležbo na znamenitem, mukotrpnem  teku v pobratenem Gonarsu in o tem si nam na naših srečanjih rad pravil.

V poznejših - zrelih letih so te od od večjih rekreativnih aktivnosti zadržale službene obveznosti, pa tudi nekatere zdravstvene težave - žal te tudi z nami Lintverni ni bilo kar nekaj let.

Spet si se nam pridružil ob naši 25 – letnici in z nami ponovno vandral po prelepi slovenski domovini, užival v lepotah Durmitorja, Prokletij in Slovaških Tater, vedno pa si se veselil naših  rednih mesečnih srečanj, ko smo kovali načrte za prihodnost.

Ali mora biti za vsakega njegova zadnja planinska pot, ali se je morda ne bi dalo kar preskočiti? Tako si se pred nekaj meseci z nami podal na Kamnitega lovca in žal je bila tvoja zadnja planinska pot.

Pogrešali te bomo - »Lintvern Pero«, na naših prihodnjih planinskih poteh. Ko se bomo Lintverni, prvič že v soboto,  spet podali v planine, na Škabrijel, boš v spominu z nami, ravno tako kot so za večno z nami Lintverni: Goropekar, Funck, Gasil`c in Košutnik.

Tvoj nemirni planinski duh te je tik pred slovesom pripeljal na Planino, saj si se hotel na lastne oči prepričati, kako napreduje gradnja nove koče. Izrazil si navdušenje, koliko je že narejenega.

Hvala ti Peter - naš planinski prijatelj,  za vse lepe skupne planinske trenutke,  počivaj v miru nam Lintvernom in vsem vrhniškim planincem spoštovani »Lintvern Pero«.

V imenu Planinskega društva Vrhnika, še posebej v imenu Lintvernov, izrekam vsem tvojim najbližjem iskreno sožalje!  HVALA!

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike
Tudi Zimzeleni po okoliških ...
Veseli triglavci po Logaški ...
Veseli Triglavci vabijo na Bl...
Pohod v okolici Vrhnike 13.6....
Sončki v gozdovih nad Verdom

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008