Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
     Zgodovina
     Izleti
     Galerija Lintverni
     Galerija PD
     Aktualno
 
 
 
31.12.2016
Lintverni ob zaključku leta 2016

Letošnji prednovoletni pohod smo zaključili v Zavetišču na Planini. Druženje v stari koči je bilo letos zadnjič, saj, kot je zatrdil Špik, bomo v naslednjem decembru že imeli na voljo novo kočo. Skoraj nihče ni manjkal, ob dobri hrani in kapljici smo pokramljali in obujali prijetne spomine na letošnje pohode.

Uvodoma je bil tradicionalni pohod v Dražgoše, ki pa smo ga letos nekoliko spremenili in se povzpeli na vetrovni in megleni Blegoš.

Vsakoletni pohod v spomin preminulih Lintvernov smo tokrat izvedli na Lavrovec in Goli vrh. Na Golem vrhu smo si ogledali utrdbo Rupnikove linije. Zelo zanimiva tura, obnovljena in urejena utrdba pa je vsekakor vredna ogleda.

Cveletov pohod se je začel v Loški dolini in kot običajno zaključil pri Cveletovih ob Bloškem jezeru.

Še nekaj ambicioznih ciljev smo imeli v načrtu do konca leto. Vzpon na Zadnjiški Ozebnik je bil ogrevanje za naslednji vzpon na Viš, ki se je zgodil v avgusta. Z osvojitvijo Viša smo Lintverni zaokrožili tihe želje pokojnega Lintverna Aleša Goropekarja, saj smo v obdobju nekaj let preplezali Plemenice, ter poleg večkratnih vzponov na Triglav osvojili še dominantne vrhove Julijcev kot so Mangart, Škrlatica, Montaž in že omenjeni Viš.

Koncem avgusta je sledilo večdnevno planinarjenje v Italijanskih Dolomitih. Obhodili smo znano gorsko skupino Tree Cime (cca 2400 m) zatem osvojili vrh Sassongher (2665 m) nato pa se povzpeli še na vrh Piz Boe (3152 m), ki je za večino Lintvernov pomenil tudi najvišji osvojeni vrh doslej. Ob spoznavanju znamenitih turističnih centrov na Južnem Tirolskem, smo se za zaključek povzpeli še na planoto Kronplatz (2275 m).

Tudi tradicionalno Martinovanje smo ponovno izvedli skupaj s prijatelji z Dolenjske.

V načrtih za vnaprej nismo govorili, vendar pomembno je, da bo prihajajoče leto 2017 za Lintverne jubilejno, saj bomo praznovali 30 let pohodov.

Na pohodu in druženju ob zaključku leta v zavetišču na Planini smo sodelovali: Bankir, Betajnovc, B’čar, Cvičkar, Duno, Grintovec, Marč, Mornar, Padalc, Pastir, Povžar, Stari, Šolnik, Špik, Špilčk in Vezist

Fotografije: Lintverni

Besedilo: Vezist

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike
Tudi Zimzeleni po okoliških ...
Veseli triglavci po Logaški ...
Veseli Triglavci vabijo na Bl...
Pohod v okolici Vrhnike 13.6....
Sončki v gozdovih nad Verdom

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008