Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Izleti
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
 
 
24.06.2017
Očistili pot proti Špici in E7 do Bistre

Letošnje poletje zelenje ob planinskih poteh zelo hitro raste. Verjetno so vremenski pogoji pravi, veliko vlage in toplote, ali kdo ve, kaj mu še prija. Tako se je pot od Hamexa proti Špici pošteno zarasla z dolgimi poganjki preko dveh metrov razbohotenega bezga.

Ko je vročina v četrtek popoldan že malo pojenjala si je Domen oprtal motorno koso, jaz pa velike in male vrtne škarje. Med dolgimi poganjki bezga je bilo vmes še veliko srobota in šipka, tako da se je motorna kosa kar nekajkrat ustavila. Videla sva, da je ta pot tudi med tednom dobro obiskana in veliko planincev po službi skoči še na Planino. Deležna sva bila pohval, zaradi očiščene poti bo manj klopov, komarjev, obadov in drugih žuželk. Spet drugim pa je kar všeč, če je pot bolj zaraščena in s tem daje več sence. Posamezni pohodniki so se celo navdušili, da bi postali markacisti. Po dobrih dveh urah, ko je bilo pokošeno, postriženo in pospravljeno zelenje s poti sva kar z improvizirano metlo stezo vzpostavila v prvotno stanje.

Zadovoljna, da sva pripravila pohodnikom planincem prijazno pot, sva končala z delom in morebiti pridobila kakšnega novega markacista.

Zapisala: Metka Krašovec

Foto: Domen Malavašič

Domen pa še vedno ni dal miru in se je z domačimi lotip popravila poti E7 proti Bistri, kar si lahko ogledate v foto galeriji markacistov.

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/komisija.php on line 111
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235176{main}( ).../komisija.php:0
20.0183247640mysql_fetch_row ( ).../komisija.php:111