Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Izleti
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
 
 
07.04.2017
Markacisti ponovno očistili in označili pot Tankovska cesta - Sv. Trojica

Na dan čistilne akcije 1. aprila 2017 smo se zbrali pri Štirni na Betajnovi. Markacisti PD Vrhnika smo imeli za ta dan nalogo ponovno narisati markacije in očistiti pot št. NO 461 Tankovska cesta – Sv. Trojica. Z nami sta šla tudi dva udeleženca čistilne akcije: mamica in petošolec ki sta pobirala smeti.

Lastnik zemljišča, kjer poteka ta pot, je strojno odstranil vse grmičevje in tudi drevesa na katerih so bile narisane markacije. Smerne table za označevanje planinske poti so bile izruvane in vržene v grmovju. Nekdo je uril svoje strelske sposobnosti v smernih tablah na črki »O«. Poti skoraj ni bilo videti tako razoran je teren od težke mehanizacije. Težko smo našli primerno drevo za novo oznako. Marsikatero obešeno drevo se je po žledolomu zrušilo na tla in ponovno je bilo potrebno žagati in odstranjevati debla in veje. Bujna vegetacija je zakrila markacije in z velikimi vrtnimi škarjami so markacisti imeli veliko dela.

Na tistih  drevesih kjer so markacije ostale, so bile le te poškodovane z ostrim rezilom do škode na drevesu. Tako je bilo potrebno vse markacije na novo narisati.

Po nekaj urnem delu v lepem sončnem vremenu smo se zadovoljni z opravljenim delom vrnili na izhodišče naše delovne akcije. Udeleženca čistilne akcije sta nabrala veliko vrečo smeti. Za najmlajšega je bilo nekaj zelo zanimivih predmetov s terena z bogato zgodovino. 

Zapisala: Metka Krašovec
Foto:   Domen Malavašič

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/komisija.php on line 111
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001235176{main}( ).../komisija.php:0
20.0306247720mysql_fetch_row ( ).../komisija.php:111