Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Izleti
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
 
 
16.05.2012
Licenčno izpopolnjevanje markacistov na Kokoši

V soboto, 21. aprila 2012, je v planinski koči PD Sežana na Kokoši potekalo redno licenčno izpopolnjevanje markacistov KZP PZS, katerega se je udeležilo 24 od 26 prijavljenih kandidatov. Lahko trdimo, da je bilo to licenčno izpopolnjevanje vseslovensko, saj so udeleženci izhajali iz kar dvanajstih PD z območja cele Slovenije in sicer PD Sežana (5), PD Podpeč - Preserje (4), PD Kočevje (2), PD Cerknica (1), PD Mislinja (1), PD »Železničar« - Ljubljana (1), PD Vipava (1), PD Trzin (1), PD Postojna (1), PD Vrhnika (4), PD Križe (2), in PD Vevče (1).
Udeleženci so se po programu zbrali na bivšem mejnem prehodu Lipica, vodja izpopolnjevanja in inštruktorji so jih seznanili z planom terenskega dela in jih razdelili v tri skupine. Terensko delo so opravljali na dostopnih planinskih poteh proti koči na Kokoši. Kot se za mesec april spodobi, pa ni minilo brez malo »moče«. Dež pa se nas je dokaj hitro prestrašil in po kratki plohi - je posijalo sonce...
Po štiriurnem terenskem delu, je v koči sledilo še predavanje o katastru planinskih poti, po kosilu pa še predavanje o Zakonu o planinskih poteh. Po predavanjih in uradnem delu izpopolnjevanja, se je razvil živahen pogovor s številnimi vprašanji, ki so zadevale obe temi, pa tudi o zadevah, ki »žulijo« markaciste pri njihovem delu.
Na licenčnem izpopolnjevanju je sodeloval Načelnik KPP PZS Igor Mlakar, ki je bil istočasno tudi vodja izpopolnjevanja, inštruktorja KPP PZS Albin Žnidarčič in Gorazd Hace in pripravnik za inštruktorja Edo Tomšič. V pripravah za učinkovito in uspešno izpopolnjevanje pa je veliko sodeloval tudi vodja OPP MDO PN PD Branko Banovac iz PD Sežana, sicer tudi sam eden izmed udeležencev licenčnega izpopolnjevanja.

Zapisal: Albin Žnidarčič (Komisija za planinske poti PZS)

Fotografije: Pavli Gutnik in PZS

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/komisija.php on line 111
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235176{main}( ).../komisija.php:0
20.0272247904mysql_fetch_row ( ).../komisija.php:111