Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Izleti
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
 
 
25.04.2011
Sanirali so planinsko pot Cerknica – Slivnica
 

Sezona markacistov se začenja s polno paro in ogrevanje so naši markacisti opravili 9. aprila 2011 na poti od Starega Malna do Lintverna, kjer so opravili nekaj vzdrževalnih del.

Ogrevanje jim je hudo prav prišlo, kajti Odbor za planinske poti notranjske pri meddruštvenem odboru planinskih društev Notranjske jih je 16. aprila vabil na skupno akcijo urejanja in saniranja planinskih poti na relaciji Cerknica – Slivnica.

Delovne akcije sta se iz našega društva udeležila načelnik Markacističnega odseka Tone Gutnik z življenjsko sopotnico Pavli in tudi neumorno markacistko in specialistko za risanje markacij in občasno tudi kot fotografinjo, ki beleži dogajanja na markacijskih akcijah.

Iz drugih društev MDO Notranjske so se udeležili 3 markacisti iz PD Rovte, 1 markacist iz PD Sveti Vid, 1 markacist iz PD Horjul in markacistka in naravovarstvenik iz domačega PD Cerknica.

Akcija je bila mišljena kot izdatna pomoč domačemu društvu, ki premore le eno markacistko, planinskih poti pa je kar za nekaj kilometrov.

Uspešnost akcije, tako v Starem malnu, kakor tudi na Slivnici, si lahko ogledate na priloženih fotografijah avtorjev Pavli Gutnik in Bogdana Seligerja na spletnih straneh Markacistov.