Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Izleti
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
 
 
24.02.2011
Nujno odstranjevanje podrtega drevesa
 

Še med občnim zborom je načelnik Markacijskega odseka - Tone Gutnik zvedel, da se je na poti od Županove klopi do bukve čez pot podrlo večje drevo, ki onemogoča planincem varno pot.Vse skupaj je kar klicalo po hitri intervenciji in naslednje dopoldne se je na Planini dogajalo.

Medtem, ko je večina nas lovila sončne žarke izven Ljubljanske kotline so se na Planino podali Tone, njegova boljša polovica Pavli in gorski kolesar Marko. Razdelili so si naloge, Tone in Marko sta odstranjevala podrtodrevo in čistila pot, Pavli pa je vse skupaj pridno beležila in skrbela za zapiranje poti, ko je bilo to potrebno. 

Kar precel dela jim je dalo podrto drevo z gosto prepletenimi vejami, med katere je bil zapleten še zinzeleni bršljan, a naša ekipa mu je bila kos. Da, tudi to je njihovo delo, ki je malokdaj premalo cenjeno, saj z označevanjem, nadelovanjem in vzdrževanjem poti skrbijo za našo varnost.

Že po končanem delu so jim izrekali zahvalo mimoidoči planinci, ki so bili prepričani, da trije markacisti niso zastonj prejeli bronastega znaka Planinskega društva Vrhnika.

Kako je vse skupaj videlo Pavlino fotografsko oko si oglejte v njihovi foto galeriji.