Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
25.09.2017
Družabno srečanje 2017 uspelo

Vremenska napoved nas je do zadnjega strašila, a organizatorji letošnjega družabnega srečanja na Planini (vodja Tomaž, Metka in Jože) se niso vdali. Kljub slabim napovedim za nedeljo so se odločili: »Družabno srečanje bo«.

In takoj zgodaj zjutraj so se začele priprave na srečanje, Simon je zakurili ogenj, na katerem se je začel malo kasneje vrteti odojek, člani Mladinskega odseka so začeli s pripravami za peko slastnih palačink, Barjani so narezali čebulo in papriko ter nabrusili nože za prve odojka, ki je bil pečen v dolini, ostali pa smo hiteli postavljati mize in klopi in še kako prav so nam prišli nadstreški nove koče, ko je popoldne le začelo malo rositi. Tudi godci z Borovnice in okolice so hiteli postavljati svoj »štant« in kmalu so zazvenele vedre melodije iz njihovih instrumentov in grl.

Le še obiskovalci so manjkali in ob uradnem začetku druženja, ob 10.00 je že bila vrsta za prvimi kosi odojka in za mizo s pijačo, za palačinke, pa so mladi tako dobro skrbeli, da ni bilo nobene gneče, ne glede na to, da so ponujali celo paleto namazov.

V skrinjici so žvenketali kovanci in šelesteli bankovci, vzdušje se je s trenutka v trenutek izboljševalo, glaska je naredila svoje, prvi pari so se vrteli, skratka, druženje je steklo.

Kako prav so imeli organizatorji, je potrdilo tudi vreme, sicer z nizko oblačnostjo pokrit sam vrh Planine, ki je vzdržalo do sredine popoldneva, ko so se pojavile prve napovedane kaplje. A to obiskovalcev Planine ni motilo, kar prihajali so iz doline, saj se je tam že razširil glas, da se na Planini nekaj dogaja.

Vse skupaj pa se je seveda dogajalo z namenom, da se za dokončanje izgradnje planinske koče naberejo prostovoljni prispevki. In kako nam je uspelo? Zelo pohvalno za tako vreme, kot smo ga imeli, prodali smo 90 porcij odojka s pijačo (kar dva odojka sta se morala za to žrtvovati), 147 porcij palačink, v vsaki porciji sta bili dve palačinki in še dodatnih 49 kozarcev pijače (pivo, kokta ali ustekleničena voda) je končalo v grlih donatorjev. Vse skupaj je pripomoglo k izkupičku v višini 2.089,27 EUR in za toliko se je povečal proračun Gospodarskega odseka, katerega člani tudi na ta dan niso počivali, krepko so pomagali organizatorjem.

Z dodatno ponudbo pa so dogajanje popestrili tudi člani ekipe zbrani okoli našega najemnika Mitje.

Hvala vsem, da niste pozabili na nas v tej turobni nedelji in skupaj z nami dokazali, da »SKUPAJ ZMOREMO«.

Donatorji današnjega dogodka so bili Triglav d. d., Ljubljana; M-Orel d. o. o. Vrhnika; Pivovarna Human Fish, Vrhnika ter dobavitelj in peka odojkov.

Nekaj utripov z družabnega srečanja si lahko ogledate v foto galeriji.

Besedilo: Milan Jerman

Foto: Polona Verbič, Mitja Kovačič, Matjaž Dremelj in Milan Jerman

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/koca.php on line 98
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235584{main}( ).../koca.php:0
20.0146253136mysql_fetch_row ( ).../koca.php:98
 
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008