Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
08.02.2017
Še zadnji pohod k zavetišču

Sprejeti terminski načrt Gospodarskega odseka društva nas neusmiljeno preganja in aktivnosti okoli izgradnje nove planinske koče se bodo začele vsak hip.

Ker ne vemo, kako nam bo služilo vreme smo pred odstranitvijo stavbe našega zavetišča organizirali skupen poslovilni pohod od Štirne do vrha Planine.

Z zastavo Planinske zveze Slovenije na čelu, ki jo je do vrha nosil Roman Novak, načelnik Gospodarskega odseka smo krenili v breg in misli so nam med potjo bežale v preteklost in vsak v sebi se je poglobil, kako je doživljal zavetišče. Nekateri so ga gradili, drugi vzdrževali, tretji oskrbovali, največ pa je bilo, skozi leta, njegovih zvestih obiskovalcev.

Svečan prihod k zavetišču je sprejela množica obiskovalcev, ki je Planino oblegala z vseh strani. Ravno tako so se prišli posloviti, se pred njim še zadnjič fotografirali, se povzpeli na stolp, ki je ta dan kraljeval v jasnem sončnem okolju, medtem ko je bila dolina zavita v meglo.

Ekipa našega oskrbnika Mitje se je morala kar urno obračati, da je postregla številne obiskovalce, med katerimi smo, poleg rednih obiskovalcev, naleteli tudi na funkcionarje društva in bivše oskrbnike. V razgovoru, ki se je vrtel okoli zavetišča, se je kar malce zatikala beseda in marsikatero oko je ostalo orošeno, a hkrati veselo, zavedajoč se, da bo v dobrem letu tu stala nova planinska koča.

Za spomin na poslovilni dan so poskrbeli naši fotografi in si fotografije (brez komentarjev) lahko ogledate na spodnji povezavi.

Besedilo: Milan Jerman

Fotografije: Polona Verbič, Miran Klavora in Mirko Malneršič

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/koca.php on line 98
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001235168{main}( ).../koca.php:0
20.0160249120mysql_fetch_row ( ).../koca.php:98
 
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008