Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
20.12.2016
Več za športnike in planinsko kočo
 

Občinski svet Občine Vrhnika je na svoji 15. redni seji dne 15. 12. 2016  v  točki glede proračuna občine za leto 2017 obravnaval tudi vlogo našega društva za sofinanciranje izgradnje nove planinske koče na Planini. V nadaljevanju povzemamo članek Gašperja Tominca, urednika Našega časopisa:

»Vrhnika, 15. december – Na zadnji seji koledarskega leta je bilo med drugim govora tudi o proračunu za prihajajoče leto. Ta je bil sprejet v tako rekoč isti vsebini kot ga je predlagala občinska uprava s 15,7 milijonov evrov prihodkov.

Vloženih je bilo 5 amandmajev, od teh je občinski svet namenil podporo samo predlogu Boštjana Erčulja iz SMC, in sicer zvišanje sredstev za šport iz 200 tisoč na 220 tisoč evrov. Tako njegov drugi predlog kot tudi predlog Viktorja Sladiča (LRVP), da bi občina namenila 50 tisoč (namesto predvidenih 10 tisoč) za gradnjo koče na Planini, ni dobil zadostne podpore pri svetniških kolegih in kolegicah. Sladič je predlagal še povečanje deleža občine pri sofinanciranju investicij v krajevnih skupnostih v ceste in javno razsvetljavo iz 30 na 40% (ceste) oziroma iz 25 na 40% (razsvetljava), vendar tudi ta predlog ni dobil zadostne podpore.

Amandma pa je vložil tudi župan Stojan Jakin, ki je predlagal povišanje zneska za gradnjo planinske koče iz 10 na 20 tisoč evrov, kar je na koncu bilo tudi izglasovano……«.

Planinci smo skromni in smo z odločitvijo nadvse zadovoljni in res hvala vsem, ki so se za nas trudili in razumeli naše geslo: SKUPAJ ZMOREMO.

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/koca.php on line 98
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0001235168{main}( ).../koca.php:0
20.0164246840mysql_fetch_row ( ).../koca.php:98
 
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008