Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
16.07.2016
Naslednje leto nova koča na Planini nad Vrhni
 

Vrhnika, 16. julija - Planinsko društvo Vrhnika za naslednje leto načrtuje postavitev nove koče na Planini nad Vrhniko, je za STA povedal Milan Jerman iz Planinskega društva Vrhnika. Nova koča bo lahko sprejela dvakrat več ljudi kot zdajšnja. Pred rušitvijo zdajšnje koče bodo postavili večji kontejner, kjer bo oskrbnik nadaljeval s ponudbo, je dodal Jerman.

"Z gradnjo bomo pričeli konec marca 2017, če bodo to vremenske razmere dovoljevale. Predvidevamo, da bo gradnja končana novembra 2017," je pojasnil Jerman. Na planinskem društvu si želijo, da bi do takrat končali vsaj klet in pritličje ter dobili uporabno dovoljenje. Predvidevajo, da jih bo gradnja stala 322.000 evrov. Do sedaj so zbrali tretjino tega.

"Nova koča bo imela delno podkletene prostore, pritličje in mansardo," je povedal Jerman. Zdajšnja jedilnica v koči lahko sprejme 25 obiskovalcev, nova koča pa jih bo lahko 50. "Velik problem je, ko v slabem vremenu pride skupina 50 pohodnikov iz enega avtobusa, ki jih ne moremo na enkrat namestiti v koči," je dodal.

Zdajšnja koča je postala občutno premajhna, ko so 2008 na Planini zgradili novi razgledni stolp. Od takrat se je obisk povečal kar za trikrat. "Prej je kočo obiskalo 10.000 planincev letno, sedaj pa jih preko 30.000 na leto," je pojasnil Jerman. Več kot 50-letno kočo so že nameravali razširiti. S tem bi pridobili prostor za obiskovalce, vendar ne bi rešili drugih težav, je dodal Jerman.

"Zdajšnja kuhinja je na meji higiensko sanitarnih pogojev," je razložil Jerman. Koča ima tudi samo eno stranišče, nova koča pa bo imela v kleti ločeni stranišči za moške in za ženske. Od zdajšnje se bo razlikovala tudi v dodatnih večnamenskih prostorih v mansardi.

Nova koča bo stala na istem mestu kot stoji stara. Od nje bo daljša za tri metre in širša za meter in pol. Za obiskovalce bodo na Planini med gradnjo postavili večji kontejner. "Naš oskrbnik bo z enako ponudbo kot do zdaj do izgradnje koče nadaljeval v kontejnerju," je povedal Jerman. "Od starega zavetišča se bomo poslovili s pohodom," je načrte razkril Jerman.

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/koca.php on line 98
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235584{main}( ).../koca.php:0
20.0178248680mysql_fetch_row ( ).../koca.php:98
 
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008