Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 
 Zgodovina
 Galerija slik
 Aktualno
 
 
 
10.04.2016
4. dobrodelni koncert Ansambla Presenečenje

Za Ansamblom Presenečenje, članom KUD Drenov Grič-Lesno Brdo, je še en uspešen dobrodelni koncert. Tokratni  koncert je bil 2. aprila in je bil namenjen PD Vrhnika za izgradnjo nove koče na Planini. Dvorana je bila polna, obiskovalci zadovoljni, Presenečenjevci pa zelo veseli, da smo lahko pomagali PD Vrhnika. Zopet smo dokazali, da skupaj zmoremo.

S pesmijo in plesom smo se sprehodili od Avsenika, Slaka, Borisa Franka, Toneta Rusa, Ivana Ruparja do Modrijanov in Čukov. Zapeli smo tudi dve lastni skladbi Kam odšla si in Drenov Grič. Prva pesem govori o lepoti življenja, ki jo pooseblja pomlad,  o slovesu, ki je neizbežno in o tem kako se ta krog življenja ponavlja. Besedilo za prvo pesem je napisal naš nekdanji, žal že pokojni, član Franc Lukan, kot bi slutil, da njegovo življenje ugaša, zadnjo kitico pa je dodal Andrej Kos, Francu v spomin. Besedilo druge pesmi sta napisala Franc Lukan in naš bas kitarist  Andrej Kos, ki je obe pesmi tudi uglasbil.  Pesem Drenov Grič  je, za razliko od prve pesmi, vesela, opeva lepote in značilnosti vasi ter življenje v njej. Ta pesem je bila prvič izvedena prav na tem koncertu in so jo obiskovalci, še posebno domačini, zelo lepo sprejeli.  Pesem Drenov Grič bo prav gotovo postala stalnica našega programa.

Pevci okteta Raskovec so že nastopili na Drenovem Griču. So uveljavljeni pevci, z dolgoletnim pevskim stažem in nastopi po celi Sloveniji in v tujini. Kjerkoli nastopijo, v velikih dvoranah, cerkvah, na prostem ali na vaških odrih, s svojo prefinjeno in žlahtno izvedbo pesmi vedno navdušijo poslušalce in tudi tokrat je bilo tako.

Jože Jesenovec pa je s svojimi pevkami ponovno pokazal kako lepa je slovenska narodna pesem, če je zapeta z občutkom in iz srca.

Ob koncu programa smo  nastopajoči in obiskovalci skupaj zapeli ponarodelo Slakovo, V dolini tihi, in si obljubili, da se zopet vidimo, če ne prej, pa na naslednjem dobrodelnem koncertu.

Zahvaljujemo se vsem, ki so nam pomagali pri izvedbi koncerta, pevcem okteta Raskovec, kvartetu iz Dragomerja, pod vodstvom Jožeta Jesenovca, članom KUD Drenov Grič-Lesno Brdo, ki so sprejeli obiskovalce in s plesnimi vložki popestrili koncert, Stanki Koprivec in Marjeti Tomšič, ki sta izdelali cvetje in poskrbeli za okrasitev odra ter nenazadnje članom PD Vrhnika za predstavitev izgradnje koče.

Iskrena zahvala Mirjam Suhadolnik, ki se vedno odzove našemu povabilu in z lepo slovensko besedo povezuje prireditev. Mirjam je za tokratno spremno besedo  uporabila Cankarjeva mojstrska besedila, glede na to, da Vrhničani letos obeležujemo 140. obletnico njegovega rojstva. 

Lepa hvala Francu Jelovšku, našemu stalnemu sodelavcu, za ozvočenje, Mihi Kržmancu za  oblikovanje promocijskega materiala,  Jožetu Šušteršiču-Gozdnemu Jožetu, ki je poskrbel, da so nas triglavske rožice že na začetku koncerta pobožale po trebuhu, Mitji Kovačiču, oskrbniku koče na Planini, za prigrizek in KUD Drenov Grič-Lesno Brdo za finančno pomoč.

Največja zahvala pa gre obiskovalcem koncerta za tako veliko udeležbo in prispevek za vašo in našo kočo na Planini. Zbrali smo namreč kar 794 evrov.

SKUPAJ ZMOREMO!      

Za Ansambel Presenečenje:   Irena Kržmanc     

Foto: Aleš Ogorevc     

 
 
 

( ! ) Warning: mysql_fetch_row() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/ampy01/domains/pd-vrhnika.si/public_html/koca.php on line 98
Call Stack
#TimeMemoryFunctionLocation
10.0002235584{main}( ).../koca.php:0
20.0439252880mysql_fetch_row ( ).../koca.php:98
 
Untitled Document
 
  Ponovno odprtje Koče na Planini
OBVESTILO
Zimzeleni od Topola do Medvod
NUJNO OBVESTILO
OBVESTILO!
OBVESTILO
Barjani v Vitovljah
Veseli Triglavci vas vabijo n...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008