barjani
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 


     Zgodovina
     Izleti
     Foto galerija
     Aktualno
 
 
 
01.11.2019
Barjani na Pokljuki

Tokrat smo Barjani prehodili zanimivo krožno pot po Pokljuki. Vreme je bilo zelo lepo. Že med vožnjo proti Gorenjski  smo občudovali s soncem obsijan Triglav in druge vršace Julijskih Alp, na desni pa Karavanke in Kamniške Alpe.

Na Rudnem polju smo se odpravili proti Uskovnici. Pot so nam krasile lepe pokljuške smreke in nam obogatile zrak, ki smo ga dihali. Da je zrak res čist in kvaliteten, so dokazovali tudi lišaji na drevesih. Po dokaj zložni poti smo prišli do Praprotnice, kjer smo se ustavili na blagodejnih točkah zemeljskega sevanja. Vsak si je izbral točko, ki naj bi mu najbolj pomagala. Po nekaj minutnem  »zdravljenju»  smo se odpravili naprej proti Uskovnici. Kmalu se nam je  odprl pogled na Vogel in ostale Bohinjske hribe. Na Uskovnici smo se najprej ustavili pri lični kapeli, narejeni iz skodel, posvečeni Mariji kraljici miru. Sledil je kratek odmor z malico in ogled gora, med njimi tudi Tosc, ki smo ga pred leti  že obiskali. Po poti, ki je malo bolj navkreber, smo se podali proti Konjščici. Tudi tu smo malo posedeli in uživali ob pogledih na lepe gore, Draški vrh, Viševnik, Ablanco in druge. Po počitku smo se odpravili proti Rudnemu polju, kjer nas je že čakal avtobus, da nas je odpeljal do Zatrnika na kosilo. Še prej pa smo se posladkali s slaščicami, ki so jih prinesli slavljenci.

Zaključili smo pohod, ki je bil lep in zelo slikovit. Vožnja proti domu pa je bila kar dolga, kajti na avtocesti se je zgodila nesreča, a nas je naš iznajdljivi šofer peljal po regionalnih cestah. Kljub temu smo se vozili kar nekaj ur. Barjani  smo bili še vsi pod vtisom lepega pohoda; malo smo poklepetali in se malo nasmejali, pa je minilo.

Hvala vodnikoma Frenku in Jožetu za varno vodenje, šoferju za varno vožnjo ter slavljencem za odlične slaščice.

Zapisala: Mira Lavrič

Slike: Marija Armič in Franci Kržmanc

Film: Stane Kržmanc

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Občni zbor PD Vrhnika
Občni zbor PD Vrhnika
Vabilo na redni letni občni ...
PLAČILO ČLANARINE ZA 2021
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008