barjani
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 


     Zgodovina
     Izleti
     Foto galerija
     Aktualno
 
 
 
01.07.2019
Barjani na Poldanovec - razglednik trnovskega gozda

Na zadnji pohod pred poletnimi počitnicami smo se zadnji četrtek v juniju odpravili na Poldanovec (1299 m). In kje je ta kraj? Z Vrhnike, nas je pot vodila proti Predmeji in Lokvam na Poldanovec, ki se nahaja v Govcih na severnem robu Trnovske planote. Govci se strmo dvigajo nad dolino Gorenje Trebuše. Poldanovec  obkrožajo Mojski vrh, Veliki Bukovec in Veliki Češevnik, ki se spustijo v  kotanjo Mojske Drage.

Izhodišče za nas  so bile Lokve (1060 m). Po makadamski poti, v hladu Trnovskega gozda, smo se namenili proti Poldanovcu.  Po rahlem spustu nas je pot pripeljala do lepo označenega križišča ob katerem se nahaja tabla z orisom poti. Skozi krošnje dreves se odpre pogled nanj, vendar samega vrha nismo dosegli zaradi varnosti pohodnikov. Kljub temu smo uživali v hladu gozda in opojno dišečega bezga, ki je tu nekoliko kasneje razbohotil svoje cvetove. Ob poti smo zaznali še številne prelepe cvetove rastlin kot so srebrenka, repuš, lučnik, gadovec, kresničevje, lepki osat in še marsikaj.

Pot smo opravili skupaj z našimi vodniki: Sonjo, Milanom, Jožetom ter seveda Frenkom, ki je bil danes  naš glavni vodnik. Zahvalili smo se jim, za njihov trud. Velika je njihova odgovornost. Veseli smo, da skupaj z njimi pišemo te prelepe zgodbe s pohodov. Vsak po svoje nam pričara zanimive pohode. Res vsakemu posebej HVALA za požrtvovalnost.

Zelo radi se udeležujemo pohodov. To priča tudi vedno veliko število udeležencev. Prav tako pa k temu pripomorejo Metka, Nada, Stane, Franci in še kdo bi se našel, ki poskrbijo za nas, da potekajo stvari kot morajo. Stane nas vsakič razveseli s kratkim  filmom. V svoj objektiv zazna trenutke, ki jih ostali  še ne opazimo.

Hvala tudi našim današnjim slavljenkam Sonji, Metki in Valeriji za dobrote izpod njihovih čudežnih rok.

Lep počitniški pozdrav Barjanom, ostalim pohodnikom in našim vodnikom. Uživajte, naredite si poletje brezskrbno in veselo.

Zapisala: Emi Vinšek

Foto: Sonja Zalar Bizjak, Stane Kržmanc

Film: Stane Kržmanc

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Občni zbor PD Vrhnika
Občni zbor PD Vrhnika
Vabilo na redni letni občni ...
PLAČILO ČLANARINE ZA 2021
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008