barjani
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 


     Zgodovina
     Izleti
     Foto galerija
     Aktualno
 
 
 
28.10.2018
Barjani na Krvavcu

Jutro je bilo hladno in megleno. Klub temu pa je bilo vzdušje v skupini veselo in razigrano. Med vožnjo z avtobusom nam je vodnik Frenk opisal pot, ki smo jo kasneje prehodili.  Skozi Cerklje na Gorenjskem smo  se odpeljali proti Ambrožu pod Krvavcem. Bolj ko smo se dvigali po cesti proti planini Jezerca, kjer je bilo naše izhodišče, bolj se je megla redčila. Na parkirišču pa nas je že razveselilo sonce.

Povzpeli smo se proti Krvavcu in po nekaj ovinkih se nam je pogled ustavil na vršacih Julijskih Alp s Triglavom med njimi. Ob poti sta nas pozdravila iz lesa izrezljana ruševec in gams. Prišli smo do Doma na Krvavcu, kjer smo malicali. Sonce nas je pa tudi že malo ogrelo, da smo lažje zagrizli v hrib proti Zvohu. Med potjo smo videli Kamniške Alpe s Storžičem in Julijci v ozadju. Tudi pogled na Kočno in Grintavec je bil čaroben. Ko pa smo prišli na sedlo pod Zvohom, se je prikradla megla in nam zaprla razglede,in to je bil tudi razlog, da vrha Zvoha nismo obiskali in smo se spustili proti oddajniški anteni. Ogledali smo si Plečnikovo kapelico, posvečeno Mariji Snežni. Med potjo smo se naužili čistega zraka in občudovali naravo, ki jo v tem letnem času krasijo zlato obarvani macesni, travnate predele pa s svojo modro barvo krasijo posamezni svišči.  Prišli smo do planšarije, kjer nas je čakal odličen golaž. Ko smo se najedli in naklepetali, smo se odpravili do avtobusa.

Pohod je bil sproščujoč in poln lepih vtisov. V skupini smo imeli kar tri slavljence, ki so nam postregli z izvrstnimi slaščicami in ostalim. Hvala Frenku in ostalim za prijetno vzdušje na pohodu in seveda šoferju, ki nas je varno pripeljal domov.

Besedilo: Lavrič Mira

Foto: Kržmanc Stane in Verbič Andrej

Film: Kržmanc Stane

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Občni zbor PD Vrhnika
Občni zbor PD Vrhnika
Vabilo na redni letni občni ...
PLAČILO ČLANARINE ZA 2021
Božično - novoletno voščilo
Razpis za zbiranje predlogov ...
Razgledni stolpi v Sloveniji
Čudovit sončen zahod nad Pl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008