barjani
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 


     Zgodovina
     Izleti
     Foto galerija
     Aktualno
 
 
 
13.01.2018
Barjani po Bobrovi poti
Močan dež, ki je padal vso noč pred našim zadnjim letošnjim pohodom, nas Barjane ni ustavil, da se pohoda ne bi udeležili.  Namesto na predvideni pohod na Lavrovec in Goli vrh, smo krenili po Bobrovi poti.

Pot smo pričeli v Blatni Brezovici, kjer nas je predsednik KS Blatna Brezovica, Branko Skubic, za dobrodošlico pogostil s kavo in posladkom. Naš današnji vodnik Milan Jerman je besedo kmalu predal našemu krajevnemu vodniku, Milanu Selanu, enemu od pobudnikov  zasnove  in izvedbe tematske poti po Blatni Brezovici, ki so jo poimenovali »Bobrova pot«. Pot so opremili z ličnimi informacijskimi tablami, ki so nas na celotni poti seznanjale s krajevnimi posebnostmi, z dediščino tipične arhitekture kraja, kmečkih poslopij, kozolcev, cerkva in ostalih sakralnih obeležij. Informacijske table nas seznanjajo tudi z rastlinstvom in živalstvom tega področja. Nedaleč od Blatne Brezovice stoji cerkev sv. Jakoba,  tod mimo poteka tudi znana Jakobova romarska pot.

Po krožni poti nas je vodil in nam jo zanimivo in izčrpno predstavil Milan Selan. Na poti proti izhodišču našega današnjega pohoda smo bili primorani odpreti dežnike. Pod nadstreškom v športnem parku smo se ogreli z dobrim toplim čajem, ki nam ga je pripravil Branko Skubic.

ÄŒeprav dež ni ponehal, smo se enoglasno odločili, da prehodimo še pot nazaj do Vrhnike. Ob zaključku letošnjega leta smo imeli v gostilni Pri Kranjcu kosilo. Zbralo se nas je nas je lepo število Barjanov, tudi tisti, ki se zaradi kakšnih težav današnjega pohoda niso mogli udeležiti. Po nagovorih Metke, Elice in Milana je sledil še zabavni kviz. Vprašanja so se nanašala na naše prehojene poti v letu 2017 in prav vsi smo se dobro odrezali. Po dobrem kosilu in živahnem klepetu, smo si še vsi zaželeli dobrega zdravja v naslednjem letu, z upanjem, da se vidimo še na mnogih skupnih pohodih, na katere nas bodo, kot vedno, varno vodili naši vodniki, Sonja, Milan in Frenk.

Zapisala: Dragica in Andrej Verbič

Fotografije: Stane Kržmanc in Andrej Verbič

 
 
 
 
Untitled Document
 
  Vabilo na planinski pohod
Pohod po okolici Vrhnike – ...
Prvi spominski pohod Zimzelen...
Sončki na Planini nad Vrhniko
Barjani po okolici Vrhnike
Tudi Zimzeleni po okoliških ...
Veseli triglavci po Logaški ...
Veseli Triglavci vabijo na Bl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008