Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
13.05.2009
Mladi prehodili Tamar
 

V aprilu smo se mladi vrhniški planinci, željni še zadnjega uživanja na belih poljanah, podali v ledeniško preoblikovano dolino Tamar. Z avtobusom smo se pripeljali do Planice, s pogledom ošvrknili našo Velikanko, in se podali naprej proti našemu cilju. Žal nam je slikovit razgled po okoliških vrhovih Julijskih Alp zastirala plast temnih oblakov, ki ni obetala nič dobrega. Po debeli uri hoje po snegu smo prisopihali do Doma v Tamarju, kjer smo se posedli okoli peči in pomalicali dobrote iz naših nahrbtnikov. Po razigrani pavzi je napočil čas odhoda. Nekoliko premočeni zaradi pršenja iz temnih oblakov, smo pricapljali nazaj v Planico, kjer pa nas je pogrelo sonce, ki se nam je prej skrivalo za oblaki. Tisti nadebudneži, ki še niso imeli dovolj, so se podali še na sam vrh Velikanke in se čudili malim ¨mravljinčkom¨, ki so ostali pri koči. S tem smo zaključili sobotni izlet. Mi pa se že veselimo naslednjega izleta z vami.

Belka

 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Planinski izlet v Srbijo in B...
Tudi Zimzeleni na Volovji rebri
Fužinske planine - vabilo
Delovna akcija Star maln – ...
Pot čez Špico na Planino po...
45. jubilejni Lenčev pohod
Pot čez Špico na Planino bo...
Nova koča na Planini privabl...

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008