Untitled Document
Untitled Document
© 2006 Planinsko društvo Vrhnika. |Izdelava: Mesec.org & PD Vrhnika
Untitled Document
Untitled Document
 
 
  - Veseli triglavci
  - Lintverni
  - Triglavke
  - Vaščani
  - Povžarji
  - Zimzelenčki
  - Cekinčki
  - Sončki
  - Barjani
 
 Zgodovina
 Tabori
 Izleti
 Galerija slik
 
 
 
 
 

Planinski izleti so namenjeni osnovnošolcem in mladini, ki bi radi spoznali lepoto Slovenskih gora, se seznanili z varno hojo v gorah, spoznali nove prijatelje… Izleti so enkrat mesečno skozi celo šolsko leto in so enodnevni. Za zaključek pa se v maju odpravimo na dvodnevni izlet. Prespimo v eni od planinskih koč in s tem začutimo pravi planinski duh. Pridruži se nam na izletih in boš videl če je to res.


Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2016/17


Oprema za izlet: planinski čevlji (segajo naj čez gleženj in so z narebrenim podplatom), ohlapna oblačila, vetrovka, bunda, tople nogavice, nahrbtnik s ‘irokimi in podloženimi naramnicami (velik naj bo toliko da gre vanj bunda, malica, pijača), rezervna oblačila, malica (sendvič) in pijača (čaj ali sok), dnevnik mladega planinca ter plačano članarino za tekoče leto. Na izletu pa ti ne sme zmanjkati: dobre volje, ljubezni do narave, želje po odkrivanju neznanega, želje po skupnih doživetjih…

 
07.04.2009
Mladi planinci na Koradi
 
Sončnega valentinovega dne smo se vrhniški planinci zopet zbrali za naš naslednji pohod. Naš cilj je bila Korada z 812m nadmorske višine. Korada je najvišji vrh briške pokrajine, ki se nahaja zahodno od Soče in severno od Goriških Brd. Z avtobusom smo se pripeljali do mesta Plave, ki je bilo naše izhodišče. Kot vzorni planinci smo se postavili v kolono in se počasi začeli vzpenjati po na začetku zelo strmi poti. Med potjo smo opazovali prebujajočo se naravo in poslušali petje prvih ptic, ki jih je na plano privabil topel sonček. Tik pod vrhom se nam je pot začela že malo vleči, a ko smo prišli do asfaltirane ceste in zagledali delček razgleda, ki nas je čakal z vrha, smo zadnji del poti hitro premagali. Hodili smo malo več kot dve uri a se je trud obrestoval. Tik pod vrhom sta nas pričakala cerkvica svete Genderce in planinska koča. Seveda smo se ustavili, posneli nekaj fotografij in si na hitro ogledali majhno cerkvico. Pri planinski koči pa smo se posedli na klopi in se okrepčali s sendviči in toplim čajem. Preden pa smo se odpravili nazaj v dolino so vsi planinci dobili žige v svoje planinske dnevnike in se še zadnjič ozrli naokoli. Videlo se je vse od Triglava, Jalovca, Kanina, Krna, Matajurja, Svete Gore in Sabotina. Daleč v ozadju pa se je videlo tudi morje. Pot navzdol je trajala približno uro in pol in na koncu smo se vsi polni vtisov utrujeni posedli po avtobusu, ki nas je popeljal nazaj do Vrhnike.
 
Fotografije iz izleta, se nahajajo v naši fotogaleriji! KLIK
 
  
 
   
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2014/15
 
Zgibanka (pdf) Izleti v šolskem letu 2015/16
Untitled Document
 
  Zimzeleni v Trnovskem gozdu
Cveletov pohod na Blokah
Sončki ob Kolpi
Obvestilo o članarini - pole...
Pot Slakove in Pavčkove mlad...
45. jubilejni Lenčev pohod -...
Vitranc in Ciprnik
Sončki na Pugledu pri Kočevju

Vse novice
  Pzs.si
Grzs.si
Gore-ljudje.net
Vrhnika.si
Stara Vrhnika.si
Barje.net
Zavod Ivana Cankarja
Zaplana.net
Planinec.si
Hribi.net
  Vreme ARSO
Vreme Vrhnika
Vreme Slovenija
 
  Stolpi na Planini nad Vrhniko skozi čas z gradnjo zadnjega v letu 2008